Bokmässan stöttar sommarlovsaktivitet i Biskopsgården

Bokmässan stöttar även i år sommarlovsaktiviteten i Biskopsgården – BonnierHoops.

För andra sommaren i rad arrangeras succésatsningen BonnierHoops i Biskopsgården i Göteborg – streetbasketplanen där basket och kultur delar planhalva. Bokmässan är med som en av flera samarbetspartners.

Den 19 juni kl. 15.00 invigs streetbasketplanen i Biskopsgården som håller öppet under hela sommarlovet. Här kommer det under sommaren att arrangeras basketturneringar och en mängd andra aktiviteter så som läsning i bokloungen, pyssel, dans, workshops i spoken word, poesi, hip hop och mycket mer.

Invigningen bjuder på streetbaskettävlingen 3×3 där ungdomarna får möjlighet att spela basket med bland andra polis och författare, samt hänga till skön musik och bra läsning.

Bakom satsningen står Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Göteborgs Stad, Polisen, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Bokmässan, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket. Genom att kombinera basketspel med en bokhörna och andra läsfrämjande aktiviteter hoppas arrangörerna kunna inspirera till läsning.

– Att främja läsning hos barn och ungdomar är verkligen något som ligger Bokmässan varmt om hjärtat. Därför känns det självklart för oss att vara med och stötta en sådan här satsning, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan.

BonnierHoops handlar också om att mötas och bygga relationer. Genom att lokala föreningar är på plats får ungdomarna möjlighet att testa på olika aktiviteter, men också lära känna dem som verkar i området. En viktig del är att polisen regelbundet deltar under sommaren och ungdomarna får chansen att utmana dem på basketplanen.

– Förra sommaren var enligt polisen en av de lugnaste i området på flera år. Vi ser också att BonnierHoops var väldigt uppskattat hos ungdomarna och de boende i Biskopsgården. Vi är väldigt glada att BonnierHoops är tillbaka i Biskopsgården, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör i Västra Hisingens stadsdelsförvaltning.

BonnierHoops invigning
Plats: Friskväderstorget 13, Biskopsgården (utanför Sjumilahallen)
Hållplats: Väderilsgatan
Datum: Onsdagen den 19 juni kl. 15.00–18.00

Om BonnierHoops
BonnierHoops startades av Bonnierförlagen och Svenska Basketbollförbundet 2015 i Kista, Stockholm, för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg. BonnierHoops anser att sport och läsning hör ihop. Genom en sport som är tillgänglig för alla vill BonnierHoops möta ungdomar på deras villkor och inspirera till ökad läsförståelse.

Öppettider 19 juni – 17 augusti
Måndag-fredag kl. 11.00–21.00
Lördagar kl. 15.00–21.00

 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här