Rysk succéförfattare till Bokmässan

Dmitrij Gluchovskij. Foto: Jörg Schulz.

Nu är det klart att Dmitrij Gluchovskij, en av de mest sålda science fiction-författarna i Sverige, kommer till Bokmässan. Hans Metro-trilogi, Metro 2033, 2034 och 2035, är översatt till närmare 40 språk och har även gjort succé som tv-spel. Samtidigt lanserar Bokmässan Bootcamp i digitala spel och e-sport, för alla som är intresserade av digital kultur och spelberättande.

Författaren Dmitrij Gluchovskij slog igenom med sina romaner om livet i Moskvas tunnelbanesystem efter ett kärnvapenkrig; Metro 2033, 2034 och 2035. 2016 gavs även romanen Future ut på svenska. Tillsammans med förlaget Ersatz och Storytel kan Bokmässan nu meddela alla fantaster att Gluchovskij kommer till Göteborg och Bokmässan i höst.

– Precis som i all riktigt bra science fiction sätter Gluchovskij upp en spegel mot vår egen värld, och bilden som framträder är inte vacker. Hans berättelse från Moskvas tunnelbanesystem är klaustrofobisk, mörk och spännande – och självklar att göra tv-spel av. Det visar att när berättelsen är i fokus blir formatet ibland sekundärt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Bokmässan kan även berätta att ett alldeles nytt område testas i höst, inom ramarna för den testarena, ”bootcamp”, som lanserades förra året. Då var temat källkritik. Årets Bootcamp i digitala spel och e-sport, som presenteras tillsammans med Rainy Lab, ska fungera som ett diskussionsforum ute på mässgolvet som grundar sig i en schysst nätkultur. Bokmässans projektledare Annica Anderson ser fram emot att samla unga e-sportare och e-sportcoacher för att interagera med alla som är intresserade av digital kultur och spelberättande. Bootcamp i digitala spel och e-sport kommer dessutom att belysa olika aspekter av lärande och syftar till att vidga förståelsen för digitala spel i vuxenvärlden och för föräldrar.

– Vi riktar oss till alla med intresse av att diskutera digital kultur, och vill belysa ett av de största intresseområdena som finns i dag bland barn och unga. Det här blir ett sätt att möta Bokmässans nästa generation, och lära av varandra över generationsgränserna, säger Annica Anderson.

Om Rainy Lab AB
Rainy Lab är experter på digitala spel och har ett extensivt nätverk inom den schyssta och progressiva digitala spelvärlden. De jobbar med verksamheter som vill dra nytta av kraften i digitala spel, e-sport och den del av ungdomsrörelsen som finns kring dessa världar. Rainy Lab jobbar för att öka förståelsen för digitala spel och en digital värld som är tillgänglig för alla.

 

 

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här