Samtal om demokrati och samhälle på Bootcamp i källkritik

Carl Heath, Johanna Jaara Åstrand och Christer Mattsson kommer till Bootcamp i källkritik.

Välkommen till en av Bokmässans nya satsningar för skola och bibliotek – Bootcamp i källkritik! En tvådagars workshop där gymnasieelever möter lärare, journalister och bibliotekarier – och en tillhörande scen med ett späckat program.

Bootcamp i källkritik tar plats i D-hallen, där en tidningsredaktion bestående av elever från Angeredsgymnasiet och Hulebäcksgymnasiet i Göteborg resp Mölnlycke skapar innehåll utifrån möten som äger rum på Bokmässan. Tillsammans med Lärarförbundet, journalister, lärare och bibliotekarier lär sig eleverna att skapa, värdera och publicera innehåll – att använda källkritik i praktiken och att arbeta i en digital miljö utifrån pressetiska regler.

Området innehåller också en scen med programpunkter och samtal om demokrati, samt praktiska redskap för inflytande i samhällsdebatten och samtidens utveckling. Programmet som pågår torsdag och fredag gästas av bland andra Carl Heath, Christer Mattsson, Göran Rosenberg, Johanna Jaara Åstrand, Matilda Westerman och Ulla Carlsson.

Läs hela programmet här >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här