Pussy Riot kommer till Bokmässan

På 2013 års bokmässa genomfördes en Pussy Riot-flashmob med anledning av Göteborg Film Festivals affischlansering (Pussy Riot stod bakom utformningen). Ingen av medlemmarna kunde då närvara – men vid årets mässa kommer två av dom finnas på plats. Foto: Niklas Maupoix

Två medlemmar ur Pussy Riot kommer till Bokmässan för att delta i Globala Torgets program.

Lusine Djanyanoch och Aleksej Knedljalkovskij är två av medlemmarna i den ryska feministiska performancegruppen Pussy Riot. Nu kommer de till Globala Torget på Bokmässan för att visa sitt senaste konstverk och tala om Rysslands utveckling och politisk aktivism som konst.

Pussy Riot blev 2012 kända i hela världen efter sitt Putinkritiska framträdande i Frälsarkatedralen i Moskva. Lusine och Aleksej har båda medverkat vid flera uppmärksammade aktioner med Pussy Riot. I dag söker de båda asyl i Sverige.

Här möter du Lusine Djanyanoch och Aleksej Knedljalkovskij under Bokmässan:

Fredag 11.30 Tea talk med Pussy Riot i monter H01:21

Fredag 17.40 Pussy Riot vs Putin’s Riots på Globala Torgets scen, H-hallen

Lördag 15.20 Pussy Riot vs Putin’s Riots på Globala Torgets scen, H-hallen

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här