Dawit Isaaks 17 år i fängelse uppmärksammas med förhörsrum på Bokmässan

I år har det gått 17 år sedan Dawit Isaak fängslades i Eritrea. Hans öde uppmärksammas på flera sätt på årets Bokmässa.

På Globala Torget, i monter H01:13, bygger Reportrar utan gränser upp ett förhörsrum där du som besökare utsätts för ett förhör. Besökarna får ta på sig rollen som journalist med en hemlighet som kan rädda liv. Klarar man av att behålla den, trots hårda påtryckningar?

Genom den fiktiva hotsituationen i Förhörsrummet vill Reportrar utan gränser illustrera den utsatta position som många journalister befinner sig i. Förhörsrummet är öppet fredag 28 september och lördag 29 september klockan 12-16.

Under Bokmässans torsdag kommer också Björn Tunbäck att presentera en nyutgåva av Dawit Isaaks bok Hopp som nu kommit på engelska och franska. Boken utgörs huvudsakligen av hans debutbok, men består också av texter som Isaak skrev till den eritreanska tidningen Setit, och en av hans pjäser. Förordet till boken har skrivits av den kenyanska författaren Ngugi wa Thiong’o.
Samtalet sker i TU:s monter C05:02 torsdag 27 september klockan 12.

Hör också Martin Schibbye presentera sin nya bok Jakten på Dawit som kommer ut våren 2019. Genom flera Eritrearesor, intervjuer med släktingar och politiker, samt egna erfarenheter från fångenskapen i grannlandet Etiopien söker Martin nu svaret på den viktigaste frågan av många: hur ska vi egentligen få Dawit Isaak frisläppt? Magasinet Filters monter B07:01, torsdag klockan 15.00.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här