Trädgårdsscenen blir Grön scen

Från och med årets mässa byter Trädgårdsscenen namn till Grön scen – för att bredda begreppet trädgård. 

– Från att ha handlat om växter, skötsel och design har trädgården gått mer åt att handla om att vara en resurs. Idag odlas det grödor som aldrig förr, det kultiveras, det tillvaratas och nya former av trädgårdar uppstår – kollektiva, delade, i vatten, på höjden och så vidare. De grupper och föreningar och grupper som Studiefrämjandet samarbetar med inom trädgårdsområdet har inte alltför sällan också en hållbarhetskoppling till sitt arbete. Dessa sidospår ville vi också ha en arena för och öppnade därför upp scenen för detta. Innehållet har vi faktiskt haft med i många år men nu får det en tydligare koppling till scennamnet, säger Kristina Eberth, projektledare för Studiefrämjandets medverkan på Bokmässan och som är de som sätter programmet på Grön scen.

Grön scen ligger kvar i E-hallen som vanligt och dess scenprogram innehåller ett 70-tal intressanta programpunkter: allt från spenatodling i stan till vilka trädarter vi kommer att ha nytta av i framtiden till marin nedskräpning och hur vi ska minska plasten i våra hav.

Läs hela programmet här >> 

Alla programpunkter ingår som vanligt i entrébiljetten – köp din här!

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här