Nawal El Saadawi till Bokmässan

29 August / 2018

Den egyptiska författaren och stridbara feministen Nawal El Saadawi kommer till Bokmässan i Göteborg, 27–30 september. Hon var bland annat en av förgrundsgestalterna under den egyptiska revolutionen för sju år sedan.

Nawal El Saadawi, född 1931, har kallats för en av den arabiskspråkiga världens viktigaste författare. I decennier har hon kämpat för kvinnors rättigheter i såväl hemlandet som internationellt. Under den egyptiska revolutionen 2011-2012 deltog hon i demonstrationerna på Tahrirtorget i Kairo varje dag.

El Saadawi, som är utbildad läkare, har skrivit ett fyrtiotal böcker. På svenska finns bland andra Imamens fall, Den stulna romanen och Revolutionsskrivarna. På Bokmässan deltar hon bland annat på Globala Torget och i seminarieprogrammet, där hon kommer att diskutera utvecklingen i Egypten och Mellanöstern efter den arabiska våren i ett samtal med Johar Bendjelloul. Hon medverkar även i ett samtal på Folkets Hus i Hammarkullen, där Bokmässan är medarrrangör, i samband med sitt besök i Göteborg.

– Det är med stolthet vi tillsammans med Globala Torget och Ordfront kan berätta att Nawal El Saadawi kommer till Bokmässan. Med sin oförtröttliga kamp för kvinnors rättigheter och mot alla former av förtryck blir Nawal El Saadawis medverkan en viktig del av årets tema Respekt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Köp din biljett till Bokmässan här!

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här