Jonas Gardell till Bokmässan

Jonas Gardell kommer till Bokmässan för att berätta om sin nya roman.

Efter sommaren landar Jonas Gardells nya roman Till minne av en villkorslös kärlek i de svenska bokhandlarna. Nu står det klart att Gardell gästar Bokmässan i september.

Sex år efter Torka aldrig tårar utan handskar är Jonas Gardell tillbaka med en stor, episk roman. Till minne av en villkorslös kärlek är en släktkrönika om en familj som kring sina hemligheter bygger de mest fantastiska legender. I centrum av deras värld är modern, den excentriska Ingegärd Rasmussen, född i mitten av 1920-talet och kringskuren av sin tids alla begränsningar för kvinnor, som går till storms mot hela världen med stridsropet: Jag måste vara fri!

Jonas Gardell är författare, komiker, dramatiker och utnämnd till hedersdoktor tre gånger, i teologi i Lund, medicin i Linköping och nu senast filosofi vid Åbo Akademi.
Han växte upp i Enebyberg norr om Stockholm i en kristen familj, inom Baptistkyrkan och har därtill varit en tongivande aktivist inom HBTQ-rörelsen.

Jonas debuterade 1985 och har sedan dess skrivit sexton böcker. Hans böcker är översatta till ett tjugofemtal språk däribland den framgångsrika romansviten Torka aldrig tårar utan handskar, som getts ut i bl a Norge, Nederländerna, Belgien, Finland, Turkiet, Polen, Danmark, Island, Makedonien, Taiwan, Frankrike och Kina.

Bokmässan pågår 27-30 september 2018. Köp din biljett här!

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här