Crimetime Göteborg – Bokmässan & Bonnierförlagen ingår samarbete i en ny arena för crimelitteratur

20 November / 2017

Bokmässan blir ny samarbetspartner till Bonnierförlagens deckarfestival Crimetime. Tanken är att skapa en ny arena för läsare, författare och branschintressenter med gemensam passion för crimelitteratur. Samarbetet tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Satsningen kommer att lanseras som Crimetime Göteborg på Bokmässan 2018.

Bonnierförlagen och Bokmässan har beslutat att gemensamt driva Crimetime. I och med detta lämnar festivalen Gotland och Crimetime Göteborg blir en exklusiv del av Bokmässan. Samarbetet är en offensiv satsning på crime, en genre som engagerar och attraherar stora läsar- och lyssnarskaror i Sverige. Med Bokmässan som medarrangör och mötesplats kan Crimetime erbjudas till än fler läsare, lyssnare, författare och branschaktörer.
– Deckarfestivalen Crimetime Gotland, har under tre år varit en mycket uppskattad arena för läsare, författare och branschintressenter med gemensam passion för crime-litteratur. Vi är därför jätteglada över att Crimetime får fortsätta utvecklas och växa, nu i samarbete med Bokmässan. I Göteborg görs det uppskattade programmet tillgängligt för betydligt fler besökare. Vi känner oss trygga med att den som medverkat i eller besökt Crimetime Gotland ska känna igen sig, samtidigt som det förstås blir mycket nytt, säger Jenny Bjuhr Berggren, kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

Medarbetare ur det tidigare teamet kommer att finnas representerade i projektgruppen som ska utveckla Crimetime Göteborg 2018. Precis som tidigare kommer Crimetime samarbeta med och välkomna författare från olika förlag.
– Vi ser fram emot att gemensamt med Bonnierförlagen vidareutveckla konceptet Crimetime, som rönt stora framgångar. Våra besökare kommer med denna förstärkning få lära känna sina favoritförfattare i många nya spännande sammanhang – vi vet av tradition att deckargenren är mycket omtyckt bland besökarna. Crimetime Göteborg förstärker Bokmässan som Nordens största kulturmanifestation, säger Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan.

Deckarfestivalen Crimetime Gotland startade 2015. Initiativtagare till festivalen var Bonnierförlagen och Carina Nunstedt, tidigare festivalchef. I anslutning till deckarfestivalen har priset Crimetime Specsavers Award instiftats. Priset kommer fortsättningsvis att delas ut i anslutning till Crimetime Göteborg och Specsavers står kvar som samarbetspartner. Priset delas ut i fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets deckarförfattare – Läsarnas pris, Hederspriset och Nordic Noir Thriller of the Year.

Bokmässan 2018 äger rum 27-30 september.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här