Ledningsförändringar inom Bok & Bibliotek

25 October / 2017

Foto: Ola Kjelbye

Maria Källsson, som sedan 2012 varit mässansvarig för Bokmässan, lämnar under hösten på egen begäran sin befattning.

Carin Kindbom, VD och koncernchef för Svenska Mässan, kommenterar:
– Maria Källsson har valt att lämna sitt uppdrag efter att framgångsrikt ha drivit verksamheten sedan 2012. Hon har hela tiden haft styrelsens och ledningens fulla förtroende. Det sätt på vilket Maria Källsson och hennes medarbetare mycket väl har lyckats genomföra årets Bokmässa under svåra förhållanden, visar på hennes kapacitet och ledaregenskaper. Vi önskar Maria lycka till i hennes nya uppdrag.

– Jag är stolt och glad över att vi lyckades genomföra en bra Bokmässa i år trots de särskilda omständigheterna, säger Maria Källsson. Min övertygelse är att Bokmässan kommer att gå starkare ur detta – och fortsätta vara den stora mötesplatsen mellan författare, läsare, förlag och besökare. Nu är tiden mogen för mig att gå vidare till nya uppgifter.

Maria Källsson tillträder vid årsskiftet som VD för Tillväxt Lidköping. Frida Edman, affärsutvecklare vid Bok & Bibliotek, blir tf ansvarig för Bokmässan.
Nästa års bokmässa äger rum 27-30 september, 2018.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här