Donna Leon och Jørn Lier Horst till Crimetime Göteborg

Crimetime Göteborg fortsätter att locka namn ur den internationella deckareliten. Succéförfattarna Donna Leon och Jørn Lier Horst kommer till Bokmässan i höst.  

I november blev det klart att Sveriges största deckarfestival, Crimetime, blir en del av Bokmässan med start 2018. Den brittiska författaren Jessica Fellowes var den första utländska författaren som tackade ja till att medverka, och i dag kan Bokmässan berätta att hon får sällskap av ytterligare två tunga, internationella författarnamn.

Amerikanska Donna Leon har satt Venedig på deckarkartan med sin populära serie om kommissarie Brunetti, som har översatts till 35 språk världen över. Nya romanen En fråga om tro är den nittonde boken som översätts till svenska. På Crimetime Göteborg kommer hon att berätta hur hennes serie utvecklats genom åren – och i ett samtal med tidigare nämnda Jessica Fellowes får besökarna höra mer om deras gemensamma kärlek till cosy crime.

Norska bästsäljarförfattaren Jørn Lier Horst gör henne sällskap bland de internationella namnen: han kommer bland annat att delta i ett samtal med Anders Roslund om det skandinaviska deckarundret. Självklart får Crimetime-besökarna också höra honom berätta mer om sin nyss påbörjade bokserie om så kallade cold cases ­– första boken Katharinakoden kommer ut i de svenska bokhandlarna två veckor innan Bokmässan.

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 15 maj.
Läs mer och köp ditt Crimetimepass här!

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här