Barnsalongen – tillbaka med utökat program!

Fjolårets succé Barnsalongen utökas i år till två dagar och erbjuder lördag–söndag ett spännande program för barn i alla åldrar.

– Det här är barnens egen seminarielokal, med ett program som riktar sig enbart till barn, berättar Bokmässans Henriette Andersson, som i samarbete med Svenska Barnboksakademin ansvarar för programmet.

Det blir högläsning och samtal med populära författare, men också trolleritricks, kodknäckning och barnkonsert. Bland andra medverkar Nordens främste Kalle Anka-tecknare Arild Midthun, som bjuder in barnen att vara med och skapa en Kalle Anka-serie. Lördag morgon inleds programmet med Molnens melodi, en musiksaga som tar dig med på en promenad genom fjällens natur. Beppe Singer testar godis- och detektivexperiment och illustratören Alex Howes lär dig måla katter. Många barnboksförfattare finns på plats, exempelvis Martin Widmark, Mats Strandberg, Elin Ek, Åsa Larsson och Elias Våhlund. En del av programmet arrangeras i samarbete med Crimetime, speciellt för de yngsta deckarälskarna. Se dessa programpunkter här. 

Precis som förra året har Jollyroom möblerat Barnsalongen med extra lyssnarvänlig inredning. Barnsalongen ligger i seminariesal A6, direkt innanför entré 2 mittemot Liseberg. Kom ihåg att vuxna endast är välkomna i barns sällskap!

Läs hela programmet här >>
Köp biljetter här >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här