Sydkorea i fokus på Bokmässan 2019

18 June / 2018

Under veckan som gick tecknades avtalet med Sydkorea inför Bokmässan 2019. Från vänster: Iroo Joo, direktör för Seoul International Book Fair och den koreanska förläggarföreningen, och Frida Edman, mässansvarig för Bokmässan i Göteborg. Foto: Natalie Greppi

Varje år lyfter Bokmässan fram temasatsningar med fokus på litteratur och läsning. Redan nu kan Bokmässan presentera temat för 2019 – Sydkorea. I veckan som gick signerades avtalet med Seoul international Book Fair och den koreanska förläggarföreningen.

– Jag är stolt över att Sydkorea blir Bokmässans temaland 2019. Det är ett spännande land med livfull kultur och internationellt uppskattad utgivning. Jag besökte landet 2016 och är säker på att det här blir ett fantastiskt kulturellt utbyte. Vi kommer även uppmärksamma 60 år av diplomatiska relationer mellan våra länder, säger Frida Edman, mässansvarig för Bokmässan.

Mr. Chulho Yoon, ordförande för den koreanska förläggarföreningen Korean Publishers Association:
– Även om Sverige ligger långt från Sydkorea är det ett favoritland för koreaner. Jag är mycket glad över att få möjlighet att presentera sydkoreansk litteratur och kultur för en svensk publik. Sydkorea tog klivet ut på den internationella arenan efter kolonialtiden och Koreakriget, men landet har en lång historia och ett omfattande kulturarv – samtidigt som det är ett av världens modernaste länder.
Genom att presentera sydkoreansk litteratur och kultur hoppas jag att våra länder kan komma ännu närmare varandra.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här