Ny kommunikationschef på Bokmässan

Foto: Jessica Nilsson.

Maria Norberg blir ny kommunikationschef på Bokmässan.

Det har sedan tidigare meddelats att Bokmässan kommer att få en ny kommunikationschef efter årets mässa, då nuvarande chef Birgitta Jacobsson Ekblom går i pension i oktober.
Nu står det klart att Maria Norberg blir ny kommunikationschef. Hon har en bakgrund inom byråvärlden, bland annat som pr-chef och vd på Jerlov Kommunikation. För närvarande är hon ansvarig för extern kommunikation på stadsledningskontoret i Göteborg.

– Att få vara med och leda utvecklingen av Nordens största kulturevenemang ska bli otroligt inspirerande! Det här är på många sätt ett drömuppdrag för mig, där jag får möjlighet att använda alla mina samlade färdigheter och förmågor. Det handlar självklart om hur Bokmässan syns, kommunicerar och får genomslag. Men också om att, tillsammans med resten av teamet, ta Bokmässan in i framtiden och samtidigt värna den som en unik och angelägen mötesplats för litteratur, lärande och viktiga samhällsfrågor, säger Maria Norberg.

Frida Edman, tf mässansvarig för Bokmässan:
– Maria Norberg utmärker sig med sin breda erfarenhet och sin kompetens inom kommunikation och marknadsföring. Som tidigare byråchef och senast ansvarig för extern kommunikation inom offentlig sektor har hon med sig erfarenheter som Bokmässan och våra samarbetspartners kommer att få stor nytta av. Jag är säker på att Maria, tillsammans med hela vårt team, blir en motor i Bokmässans utveckling.

Maria Norberg tillträder som kommunikationschef i mitten av augusti och går parallellt med Birgitta Jacobsson Ekblom till mitten av oktober.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här