Aslı Erdoğan till Bokmässan


Den turkiska författaren och människorättsaktivisten Aslı Erdoğan kommer till Bokmässan.

Erdogan greps förra sommaren och satt inlåst i 132 dagar anklagad för ”terrorpropaganda” innan hon släpptes i december. Rättsprocessen strider enligt juridiska experter mot såväl den turkiska författningen som mot den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna. När hon släpptes ur fängelset belades hon med reseförbud som inte hävdes förrän i juni.

Efter de tre romanerna Den mirakulöse mandarinen, Staden i den röda kappan och Stenbyggnaden kommer lagom till Bokmässan artikel- och essäsamlingen Inte ens tystnaden är längre vår egen, texter om den rådande politiska situationen i Turkiet, övergrepp mot minoriteter och hot mot yttrandefriheten.

Aslı Erdoğan kommer att medverka på Debattscenen lördag kl 17.00-17.45 i ett samtal om yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och den rådande politiska situationen i Turkiet.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här