Dasha Tolstikova årets Peter Pan-pristagare

28 March / 2017

Den ryskfödda författaren Dasha Tolstikova har tilldelats årets Peter Pan-pris för sin bok Mitt år av längtan. Priset delas ut under Bokmässan, där Tolstikova kommer att vara på plats för att ta emot priset.

Mitt år av längtan är en grafisk roman och Dasha Tolstikovas egen berättelse i dagboksform, om året hon fyllde 12 och bodde hos sin mormor och morfar i Moskva. Det är en dramatisk tid i världen och i Ryssland: Gorbatjov avgår och ersätts av Jeltsin. Men Dasha själv är uppfylld av kompisar, förälskelse och skolresultat  och ensamheten och saknaden efter hennes mamma, som har flyttat till USA. En existentiell, vardaglig och humoristisk berättelse om en flicka som längtar.

Peter Pan-priset delas ut av IBBY, International Board on Books for Young People, en organisation som arbetar främjande för spridningen av god barn- och ungdomslitteratur världen över. Priset instiftades år 2000 av IBBY och Bok & Bibliotek, och går till en utländsk barn- eller ungdomsbok. Priset består av ett diplom och deltagande vid Bokmässan.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här