Vad berättar maten?

Beskrivning

KokboksförfattarenJennie Walldén, aktuell med SMAK, adopterades från Sydkorea som sexåring, och har många minnen från barndomslandet. För bakprofilen Camilla Hamid, aktuell med Home Sweet Home, har sötsakerna varit ett sätt att hantera rotlöshet och mellanförskap. Under ledning av journalisten Tomas Tengby talar de om identitet, status, kultur och historia med måltidsforskaren och etnologenRichard Tellström, uppvuxen och matpräglad av olika dagmammor i Sollefteå, samt aktuell med Varje tugga är en tanke.

Biljett: Seminariekort

lördag / 28 sep / 2024
15:00-15:45
Taggning: Historia,  Mat
Spår: I fokus
Scen: J1
Programtyp: Seminarium
Beskrivning

KokboksförfattarenJennie Walldén, aktuell med SMAK, adopterades från Sydkorea som sexåring, och har många minnen från barndomslandet. För bakprofilen Camilla Hamid, aktuell med Home Sweet Home, har sötsakerna varit ett sätt att hantera rotlöshet och mellanförskap. Under ledning av journalisten Tomas Tengby talar de om identitet, status, kultur och historia med måltidsforskaren och etnologenRichard Tellström, uppvuxen och matpräglad av olika dagmammor i Sollefteå, samt aktuell med Varje tugga är en tanke.

Biljett: Seminariekort

Arrangör: Bokförlaget Polaris och Natur & Kultur

Böcker från medverkande

Camilla Hamid

extra-img-1

Richard Tellström

extra-img-1