Inspiration inför Läslovet!

  • lördag / 24 september / 2016
  • 10:00-10:45
  • Scen Unknown

Beskrivning

Läslov fick en rykande start förra året. I år blir det ännu mer kraftfullt. Kom och låt dig inspireras i ett samtal fullt av ingångar och kreativa uppslag kring läsning och berättande på oväntade platser och i nya sammanhang. I dagens Sverige där språket och läsningen får allt större betydelse är det dags att höstlovet förvandlas till ett Läslov – för alla som går i skolan, från 6-åringarna till de nästan vuxna. Första steget mot förvandlingen togs på Bokmässan förra året med både kulturministern och utbildningsministern som munviga deltagare på ett välbesökt seminarium. När väl Läslovet drog igång med aktiviteter över hela Sverige vecka 44 så var det inte många som saknade höstlovet. Medverkande: Johan Unenge, författare, serietecknare och Sveriges förste läsambassadör och läscoach, Karin Wahlén, kulturcoach Östersunds Fotbollsklubb, Hussein Al Saidan, studerande från Angered och författaren Sara Kadefors.
Matilda Westerman, stabschef på utbildningsdepartementet berättar vad regeringen menar när de stöder idén att göra höstlovet till ett LÄSLOV.
Moderator: författaren och scenpoeten Louise Halvardsson.
David Lagercrantz medverkar ej.

Programtyp
Seminarium
Ämne
Skola
Arrangör
Nätverket Läslov vecka 44 – ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk.

Seminariekort erfordras.

Läs mer