Bokmässan 2018

Nästa års bokmässa äger rum 27-30 september 2018 och bjuder på tre teman i programmet. Dessutom flyttar deckarfestivalen Crimetime in på mässan och blir en ny arena för alla besökare som älskar spänningslitteratur.

 

 • Tema: Bild
  Under Bokmässan 2018 får Bild och Illustration stort utrymme. Hur används bilder och illustrationer idag och hur påverkas vi av dem? Hur berättar vi med bilder? Samarbetspartner i bildtemat är Läsrörelsen, med sitt nya projekt Bildberättande, Svenska Tecknare, och Seriefrämjandet.
 • Fokus på mediefrågor
  Mediefrågor kommer att ta stor plats i programmet 2018. Det självklara forumet för detta blir Mediedagarna i Göteborg – Meg – som helintegreras med Bokmässan och får ett eget område i F-hallen under mässans första två dagar, 27-28 september. En bärande del av temats program kommer att utarbetas tillsammans med Föreningen Grävande Journalister. Läs mer här.
 • Tema: Respekt
  Bokmässan 2018 lyfter vårt gemensamma ansvar för att arbeta mot ökad rasism, diskriminering och intolerans i samhället. Temat riktar sig inte minst mot skola och bibliotek – och hur dessa yrkesgrupper kan tackla de frågor som uppstår kring dessa ämnen. Partner till satsningen blir Forum för levande historia.
 • Crimetime Göteborg
  Deckarfestivalen Crimetime, som tidigare arrangerats på Gotland, flyttar från och med 2018 in på Bokmässan. Ett helt eget område byggs upp under mässans lördag och söndag, och det bjuds på både scen- och seminarieprogram, samt kringaktiviteter utanför mässan. Ett måste för dig som älskar spänning och crime! Läs allt om Crimetime Göteborg här. 

 

Vill du ha fler nyheter om Bokmässan 2018? Prenumerera på vårt nyhetsbrev här.