Fantastikgränd

En portal till andra världar. I A-hallen.

Fantastikgränd

En portal till andra världar. I A-hallen.

Fantastikgränd

En portal till andra världar. I A-hallen.

Fantastikfamiljen samlas i nya Fantastikgränd

Kring SF-bokhandelns monter brukar inbitna fantasyentusiaster trängas med dem som bara är där för att plocka upp senaste Harry Potter-boken. I år satsas det stort och i en hel gränd vid SF-bokhandeln samlas bland annat rollspelsförlaget Fria Ligan, fantasyutgivare som Mörkersdottir och Annorlunda förlag samt spelförbundet Sverok.

– Vi kallar området för Fantastikgränd och tanken är att täcka in hela fantastik-området. Alltså inte bara fantasy utan även science fiction, magisk realism och moderna dystopier, säger Malin Hole, kommunikatör på Sverok.

Tidigare har utställarna i Fantastikgränd varit utspridda på mässan. Med årets satsning hoppas man att alla samlas i närliggande montrar.

– Tanken är att försöka hålla ihop ett gemensamt tema. För de som är intresserade av de här ämnena så är det ett jättebra område att bege sig till. Det blir även en liten scen i vår monter med panelsamtal om rollspel och en workshop om fan fiction, säger Malin Hole.

Varför ska man besöka Fantastikgränd?
– För att upptäcka spännande litteratur som man inte hittar någon annanstans. Allmänförlagen är inte superbra på att ge ut fantasy, vilket är SF-bokhandelns framgång. De tar också in mycket engelskspråkig litteratur eftersom det tyvärr bara är en bråkdel av all bra fantasy och sci-fi som översätts.

Du hittar Fantastikgränd i A-hallen.

OLLE RÅDE

Utställare Fantastikgränd

Andra Världar, Annah Nozlin, Annorlunda förlag, Antares Bokförlag, Catoblepas förlag, Fantasi-Förlaget, Fria Ligan, Horneman Förlag, Mörkersdottir förlag, Ordspira förlag, Poopuu förlag, SF-Bokhandeln, Seraf Förlag, Sverok, Tiratiger förlag, Undrens Tid Förlag, Vesuvius Förlag, zenzat,

Fantasy & science fiction – hela programmet på Bokmässan

Fantasy & science fiction – hela programmet på Bokmässan

Julie Kagawa

Maria Turtschaninoff

Siri Pettersen

Jonathan Stroud

Sverok

Sverok är Sveriges största ungdomsförbund. 101 000 medlemmar i 3 600 föreningar över hela landet samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn.