Avdelningar och scener

Vill du fördjupa dig i psykologi, serier eller deckare? På Bokmässans avdelningar samlas flera utställare kring ett ämne eller tema i ett gemensamt scenprogram.

Barnsalongen

Barnsalongen – seminarier för barn!

Under helgen fylls en seminarielokal av samtal, högläsning och workshops med flera av Sveriges bästa barnboksförfattare och illustratörer. Vuxna endast tillåtna i barns sällskap.

Arrangeras i samarbete med Svenska Barnboksakademin.

Biblioteks & berättarscenen

På Biblioteks & berättarscenen ligger fokus under torsdagen på biblioteksrelaterade program. Därefter tar berättandet, litteraturen, författarna, samtalen och föreställningarna över.

Arrangör: Kultur i Väst.

Café Skriva

Att läsa och att skriva går hand i hand. Därför har Bokmässan och Tidningen Skriva gjort gemensam sak och inrättat Café Skriva, ett helt område på mässan för dig som skriver själv. Över 50 programpunkter under mässans fyra dagar ger dig chansen att förkovra dig i hantverket och få tips och inspiration för ditt eget skrivande.

Crimetime

I år skapas ett helt nytt område för spänningslitteratur, när Sveriges största deckarfestival Crimetime flyttar in på mässan. Här kan alla som älskar spänning  förkovra sig i ett stort utbud av crime-litteratur, träffa sina favoritförfattare i intima möten och delta i en rad kringaktiviteter utanför mässan.

De Litterära Sällskapens Scen

Bokmässans klassikerhörna där du lär känna nya sidor av klassiska svenska författare.

Fantastikgränd

I en hel gränd vid SF-bokhandeln samlas bland annat rollspelsförlaget Fria Ligan, fantasyutgivare som Mörkersdottir och Annorlunda förlag samt spelförbundet Sverok.

Forskartorget

I samarbete med universitet, högskolor, stiftelser, myndigheter, organisationer och bokförlag presenterar Forskartorget det populärvetenskapliga programmet på Bokmässan.

Hälsa & Livsstil

Här hittar du inspiration till kroppsligt och själsligt välmående under alla Bokmässans fyra dagar.

International Rights Centre

På Rights Centre träffas förlag och agenter från hela Europa för att knyta kontakter och köpa och sälja rättigheter. Öppet torsdag–lördag.

Internationella torget

Internationella torget är ett nätverk av ett stort antal aktörer som arbetar med globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter. Här finns också en scen med program under hela mässan.

Kockteatern

På Kockscenen kan man se flera av Sveriges, och världens, främsta kockar in action.

På Kockscenen kan man se flera av Sveriges, och världens, främsta kockar in action.

Litteraturscenen

Kom närmare författarna! Uppläsningar och intervjuer med aktuella författare. Arrangör: Sveriges Författarförbund

Meg

Sveriges viktigaste mötesplats för mediefrågor blir en del av Bokmässan 2018.

Mångspråkstorget

Mångspråkstorget är en satsning på att samla förlag, bokhandlare och andra utställare som erbjuder litteratur på många av världens språk.

Psykologiscenen

Scenen med fokus på psykologi och psykisk hälsa. Här hittar du till exempel nya böcker och forskning inom psykologi-området och psykologer som intervjuar författare om deras romanfigurer.

Rum för poesi och översättning

Poesiuppläsningar varvat med program om översättandets ädla konst. Här möter du samtidens mest intressanta poeter!

Seriescenen

Seriernas egen scen där det bjuds på allt från ”tecknar-battles” till paneldebatter och intervjuer med aktuella serieförfattare.

Se människan

Svenska kyrkans scen med författarsamtal som rör livets stora frågor.

Trädgårdsscenen

På Trädgårdsscenen kan ni höra flera av Sveriges mest passionerade odlare, trädgårdsmästare och samhällsdebattörer inom de gröna frågorna. Kom och var med och förändra världen bit för bit!