Bokmässepodden

Bokmässans podd ger dig en fördjupning i litteraturen, läsandet och författarna.

Bokmässans podd ger dig en fördjupning i litteraturen, läsandet och författarna.

Varje år kommer tiotusentals besökare till Bokmässan för att möta sina favoritförfattare. Genom Bokmässepodden kan du bekanta dig närmare med författarna och deras böcker.

Avsnitten finns tillgängliga på Itunes, i din podcastapp, i Bokmässans sociala medier och förstås här nedan. Trevlig lyssning!

BOKMÄSSEPODDEN 2019

Bokmässepodden 2 oktober 2019: Mats Strandberg
Mats Standberg är aktuell med Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem, en saga om skeva berättelser och vänskap. Vi pratar om fake facts, representation, samarbete och mycket mer.

Bokmässepodden 18 september 2019: Musse Hasselvall
Musse Hasselvall
är aktuell med Sorgen, smärta är vekhet som lämnar kroppen, en bok om bland annat machokulturen och uppväxten med en pappa med upprepade självmordsförsök. Vi pratar om bekräftelse, metoo, sorgbearbetning och mycket mer.

Bokmässepodden 4 september 2019: Johanna Frid
Johanna Frid är aktuell med Nora eller brinn Oslo brinn, en roman om bland annat instagram och endometrios. Vi pratar om bilderna vi ger och får på Insta och mycket mer.

Bokmässepodden 21 augusti 2019: Lina Wolff
Lina Wolff är aktuell med Köttets tid, en roman med en nunna i centrum. Vi pratar om åldrande, sexualitet, kött och mycket mer.

Bokmässepodden 7 augusti 2019: Torbjörn Flygt
Torbjörn Flygt är aktuell med Släkte, en roman om bland annat familjeband. Vi pratar om papparollen, lojalitet, skrivteknik och mycket mer.

Bokmässepodden 24 juli 2019: Saga Becker
Saga Becker är aktuell med Våra tungor smakar våld, en roman om bland annat kärlek, normer och våld. Vi pratar om självskadebeteende, nära relationer och drömmande.

Bokmässepodden 10 juli 2019: Henrik Bromander
Henrik Bromander är aktuell med Högspänning, en roman om en person som drabbas av elöverkänslighet. Vi pratar om skyddsnät, yrkesstolthet, nära relationer och mycket mer.

Bokmässepodden 19 juni 2019: Kayo Mpoyi
Kayo Mpoyi är aktuell med Mai betyder vatten, en roman om en liten tjejs liv i en förtryckt familj i ett förtryckt folk på en förtryckt kontinent. Vi pratar om att vara längst ner i hierarkin, om sexualitet, gud och mycket mer.

Bokmässepodden 29 maj 2019: Frida Edman och Oskar Ekström
Frida Edman, mässansvarig, och Oskar Ekström, programchef, Bokmässan, berättar om Bokmässans seminarieprogram 2019, årets teman och alla nysatsningar

BOKMÄSSEPODDEN 2018

Bokmässepodden: Jonas Hassen Khemiri

Bokmässepodden: Fredrik Apollo Asplund

Bokmässepodden: Arkan Asaad

Bokmässepodden: Aris Fioretos

Bokmässepodden: Christina Herrström

Bokmässepodden: Yolanda Bohm

Bokmässepodden: Louise Boije af Gennäs

Bokmässepodden: Thomas Erikson

Bokmässepodden: Silvana Imam

Bokmässepodden: Tomas Bannerhed

Bokmässepodden: Dina och Jovan Rajs

Bokmässepodden: Mikael Niemi

Bokmässepodden: Sara Lövestam
Bokmässepodden: Camilla Davidsson

Bokmässepodden: Anders Sundelin

Bokmässepodden: Majgull Axelsson