Hej Sofie Sarenbrant!

Sofie Sarenbrant medverkar på Crimetime Göteborg på Bokmässan 2020.

Vi är så glada för att du kommer att medverka på Crimetime Göteborg 2020. Berätta, vad tycker du är bäst med festivalen?
Tack! Det allra bästa är att deckaren får en välförtjänt plats på Bokmässan. Programmet är alltid fullt av spännande samtal med olika inriktningar. Jag ser fram emot intensiva dagar och gläds åt att få träffa den engagerade och trevliga publiken i år igen.

2019 vann du vårt nyinstiftade pris, BookBeats pris till årets svenska deckarförfattare. Vad betyder ett sådant pris?
Jag blev väldigt glad! Ärligt talat vågade jag inte tro att jag skulle vinna ett sådant fint pris, som gick till den författare som hade flest antal lyssningar och högst betyg på sina tre senaste titlar. Vi har så många fantastiska deckarförfattare i Sverige, så därför kändes det extra stort att få vinna.

Du firar 10-årsjubileum som författare i år, hur ska du fira?
Ja, det kommer vi att fira på olika sätt i samband med släppet av Mytomanen i slutet av maj. Vi planerar för fullt just nu, samtidigt som jag redigerar manuset. Jag lovar att berätta mer framöver på Instagram och Facebook.

Sist men inte minst vill vi såklart veta vem du vill ge lite extra kärlek på Alla hjärtans-dag?
Till alla ensamma där ute. Alla hjärtans dag i all ära, men snacka om vilken jobbig påminnelse för dem som inte har någon. All kärlek till er. ♥

Sofie Sarenbrant – Varmt välkommen till Crimetime Göteborg på Bokmässan 2020!