En hälsning från Bokmässan till utställare och besökare – Tidigare texter

Uppdaterad 20-04-16

Vi har alla under våren sett en snabb spridning av coronaviruset och dess effekter i samhället. Än så länge är det ett tag kvar till hösten och Bokmässan 2020, men vi på Bokmässan i Göteborg följer utvecklingen dag för dag. Vi får många frågor om vi planerar att öppna Bokmässan 24 september. Det är vår stora förhoppning. Kanske blir Bokmässan, ett år som detta, viktigare än någonsin.

Samtidigt som förberedelserna inför årets Bokmässa fortsätter med full kraft, är vi ödmjuka för det osäkra läget i vår omvärld och den kris som kastat omkull allas vår tillvaro. Våra besökares, utställares och författares hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet. Vi tittar därför på olika typer av insatser som kan göras på plats som går i linje med de råd och anvisningar som våra myndigheter ger. Exakt vilka insatser vi gör måste vi få återkomma till då det idag är för tidigt att sia om hur läget ser ut senare i höst.

Några hör av sig med frågor kring när ett beslut om att ställa in Bokmässan kan komma att fattas. Vi ser att ett sådant beslut måste fattas på ett ansvarsfullt sätt och att det idag är allt för tidigt. Utan att säga ett datum tror vi att vi behöver avvakta lite till för att se hur allt utvecklar sig. Det är idag över fem månader kvar. Däremot förbereder vi sedan en tid tillbaka olika kompletterande inslag som i ett sådant läge kan hjälpa oss att ställa om årets Bokmässa. Vi blickar framåt och tänker nytt.

Om du har köpt entrébiljett eller seminariekort till Bokmässan, eller funderar på att göra så, kommer ditt köp gälla för Bokmässan 2021 om Bokmässan 2020 inte skulle ha möjlighet att genomföras med anledning av Covid-19. Alternativt kan du välja att få tillbaka pengarna.

Om du som utställare har frågor om vad som gäller för dig och din bokade monter, så är du välkommen att ta kontakt med dem som arbetar med försäljning och utställning på Bokmässan. Kontaktuppgifter hittar du här >>.

Vi på Bokmässan nås av ert engagemang och era tankar inför framtiden, vi uppskattar den dialog vi har med både utställare, besökare och författare. Tillsammans gör vi Bokmässan!

Ta hand om dig och varandra! 

Varma hälsningar från Bokmässan

För information om hur Svenska Mässan Gothia Towers jobbar med hälsa och säkerhet, besök >>


Uppdaterad 20-04-02

Vi har alla under våren sett en snabb spridning av coronaviruset och dess effekter i samhället. Än så länge är det långt kvar till hösten och förberedelserna inför årets Bokmässa fortsätter med full kraft. Självklart följer vi utvecklingen dag för dag. Men vi blickar samtidigt även framåt och konstaterar att Bokmässan, ett år som detta, blir viktigare än någonsin. Inte minst för att skapa utrymme för samtal och diskussioner om denna mycket speciella tid.

Det finns flera goda läsinitiativ som sprider lite ljus i spår av Covid-19. Kanske har du uppmärksammat #hemmamedenbok, eller initiativet #quarantinereading? Vi på Bokmässan hakar nu på och erbjuder högläsning med fantastiskt fina författare vardagar kl 19.30, på Instagram Stories. Håll utkik under vår och sommar efter fler läsfrämjande insatser!

Vi ses i höst – ta hand om dig!

Varma hälsningar från Bokmässan

För information om hur Svenska Mässan Gothia Towers jobbar med hälsa och säkerhet, besök >>