Bokmässan 2021

Bokmässan  23–26 september 2021 blir en hybridmässa

Bokmässan i Göteborg är årets viktigaste litteraturhändelse, en mittpunkt för svensk bokutgivning och en naturlig mötesplats för skola, bibliotek och alla bokälskare. Nu presenterar vi planerna för höstens stora kulturevenemang.

Bokmässan 2021 ställs om till en hybridmässa med bokförsäljning och studiosamtal på Svenska Mässan som direktsänds på Bokmässan Play. För att stärka erbjudandet till Bokmässans digitala besökare adderas i år Bokmässan Deals, en stor digital marknadsplats där utställare har möjlighet att synas med information, filmer och erbjudanden. Utställningen kommer tillbaka 2022. 

Hybridmässa med upplevelsen i fokus 
Bokmässan 2020 blev ett helt och hållet digitalt evenemang som direktsändes på den nya streamingtjänsten Bokmässan Play. I år är Bokmässan tillbaka på Svenska Mässan i Göteborg i form av en hybridmässa, där både den digitala och fysiska upplevelsen är i fokus. Det myllrande mässgolvet anpassas och byggs om till fler än 10 stora, luftiga och moderna TV-studior, med plats för sittande studiopublik i den omfattning som restriktionerna tillåter. Studiosamtalen direktsänds på Bokmässan Play.

Läs mer >>

Nyhet: digital marknadsplats
Genom publikenkäter vet vi att många besökare älskar att shoppa på Bokmässan, och ser möjligheten att göra fynd och komma hem med fyllda kassar som en viktig del av sitt besök. För att stärka erbjudandet till Bokmässans digitala besökare adderas i år Bokmässan Deals, en digital marknadsplats där utställare har möjlighet att synas med information, filmer och erbjudanden. Här transformeras en viktig del av den fysiska Bokmässan till ett digitalt format.

Som utställare 2021 får du möjlighet att exponera och kommunicera ditt varumärke för Bokmässans besökare med en egen sida för ditt företag/organisation. Du kan lägga till erbjudanden i form av till exempel försäljning av böcker, utbildningar och andra produkter – den typ av erbjudanden du normalt sett skulle ha haft i din monter på den fysiska mässan – så exponerar vi dessa på ett visuellt tilltalande sätt på bokmassan.se.

Bokmässans digitala marknadsplats marknadsförs aktivt på startsidan, i programtidning, sociala medier och nyhetsbrev. Vi tänder upp Bokmässan Deals redan den 24 augusti, i samband med Bokmässans stora programsläpp, och du kan ha erbjudanden på sajten ända tills 31 december. Vill du ändra dina erbjudanden under perioden gör du det enkelt själv via utställarportalen Utställarservice Online.

Läs om Bokmässans Partnerpaket >>

Fler nyheter och detaljer kring årets Bokmässa presenteras löpande under våren. Biljetterna till Bokmässan 2021 släpps i maj.

 

Redan inbokad utställare på Bokmässan 2021

Inför 2022 planeras en återkomst av Bokmässan så som många känner den, med utställning, scen- och monterprogram samt seminarier och samtal. Samtidigt kommer de nya formaten som utvecklats under 2020 och 2021 även fortsättningsvis kunna skapa mervärde för både utställare och besökare, såväl fysiskt som digitalt.

Om du redan är inbokad som utställare med monter eller bord i Rights Centre på Bokmässan 2021, kommer din monterorder automatiskt att flyttas över till Bokmässan 2022 med bibehållen rabatt.

Har du frågor om din monterbokning ber vi dig kontakta Bokmässans utställningsgrupp, [email protected]

 

Varmt välkommen till Bokmässan 2021!