Praktisk information

För dig som är utställare på Bokmässan

För dig som är utställare på Bokmässan

För dig som deltar som utställare

Under Utställarinformation hittar du mycket praktisk information för utställare, t ex inflyttningstider, gods-och transportadresser och monterservice.

 

Viktiga datum för utställare på Bokmässan 2017

Så tidigt som möjligt

Det finns inget definitivt sista datum för bokning av monteryta. Ju tidigare anmälan desto större chans att få önskad monterstorlek och/eller placering. Först till kvarn!

10 mars

Sista dag för att lämna förslag på 20-minuters seminarier.

31 mars

Sista betalningsdatum för grundavgift + 20 % av monterhyra.

I slutet av maj

Årets seminarieprogram presenteras.

31 juli

Sista betalningsdatum för 80 % av monterhyra.

18 augusti

Sista dag för anmälan av monterprogram till Mässtidningen via Utställarservice Online.

7 september

Sista dag för beställningar av tekniska tjänster, monterbyggnation, godshantering, försäkringar etc. för utställningen. (Därefter höjs priserna med 50 %.)

I mitten av september

Mässtidningen publiceras och distribueras med Göteborgs-Posten.

26 september

Inflyttningen i hallarna startar.

Vanliga frågor

All information är samlad här: Utställarinformation.
Hittar du inte svaret på din fråga? Maila oss, vi svarar så fort vi kan.

Notera att inloggning till Utställarservice Online skickas ut till kontaktpersonen för montern i februari.


Finns det monterskiljande väggar?

Ja, väggarna är 2,5 m höga, av woodmodell och vitmålade.

Får vi måla väggarna eller spika i dem?

Väggarna måste återställas i ursprungligt skick om ni har målat dem i en annan färg än vitt. Alternativt debiteras ni för att Svenska Mässans personal återställer väggarna. Detsamma gäller om ni har spikat i väggarna; all spik ska tas bort och hålmärken återställas.

Ingår matta och eluttag?

Nej. Beställning görs via Utställarservice Online eller genom Mattias Lagerstedt på After Sales.

Vi har aldrig ställt ut förut och behöver hjälp med monterbyggnation och inredning.

Avdelningen After Sales på Svenska Mässan svarar gärna på frågor om monterinredning. Kontaktperson är Mattias Lagerstedt. Svenska Mässans designavdelning kan erbjuda helhetslösningar för just er monter.

Hur påverkas vi av lagen om kassaregister?

De flesta som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning eller mot betalning med kontokort måste använda kassaregister som uppfyller vissa krav. Från och med den 1 januari 2014 omfattar kassaregisterkravet även torg- och marknadshandeln.
Läs mer på Skatteverkets hemsida.

Hur får vi maximalt utbyte av vår medverkan på Bokmässan?

Prova Fairlinks utställarutbildning! Här får du kunskap och inspiration till hur du kan utnyttja mässan bättre. Läs mer på Fairlinks hemsida eller kontakta Ellen Källberg.

Hur många utställarkort får vi?

Antalet utställarkort baseras på hur stor monter ni har. Lägsta antal utställarkort är två för minsta monterstorlek. Korten gäller som inträde till utställningsdelen under mässan. De kort som ingår skickas till er med posten i augusti. Det går bra att beställa ytterligare kort, mot en mindre avgift, via Utställarservice Online.

Gäller utställarkorten för seminarierna?

Nej, enbart för utställningsdelen. Till seminarierna krävs seminariekort. Via Utställarservice Online (under rubriken Marknadsföring) kan ni som utställare köpa 4-dagars seminariekort till rabatterat pris.

Finns det utställarmatsal?

Ingen separat utställarmatsal. Däremot kan lunchkuponger till restaurangerna Estrad och Mix separata beställas via Utställarservice Online eller köpas i Service Center under mässdagarna. Om ni köper lunchkuponger i förväg undviker ni ev. köer vid restaurangerna.

Vi vill ha mingelkväll i montern – hur går vi tillväga?

Anmälan görs under Mässaktiviteter i Utställarservice Online.

Vi vill bjuda på mat och dryck i montern. Vart vänder vi oss?

Kontakta montercatering@svenskamassan.se eller tel. +46 (0)31 708 85 05.

Finns det förråd att hyra?

Det finns två alternativ: att själva bygga ett förråd i montern, eller att hyra ett av Bokmässan. De sistnämnda finns i begränsat antal och placeras först i augusti på de ytor som blivit över, vilket gör att vi inte kan tillgodose allas önskemål om närhet mellan monter och förråd. Förråd beställs via Utställarservice Online under rubriken Min monter.

Kan vi som utställare arrangera seminarier och andra program?

Som utställare är ni välkomna att lämna förslag till mässans scener och till seminarieprogrammet. För frågor om seminarieprogrammet, kontakta Anneli Jonasson. Kontaktpersoner för scenerna hittar ni här: Scener på Bokmässan.

Var hittar jag Bokmässans logotyp?

Det går bra att ladda ner logotypen här.

Varning för katalogföretag

Flera av Bokmässans utställare har mottagit utskick från International Fairs Directory, som erbjuder utställare att delta i nätkataloger. Som erbjudandet är utformat kan man få uppfattningen att det är Bokmässan/Svenska Mässan som är avsändare.

Brevet är inget vi står bakom och vi avråder starkt från att skriva under detta avtal.

Det finns flera företag som använder sig av liknande vilseledande metoder, till exempel Construct Data Verlag (CDV), FairGuide, ExpoGuide och Event Fair. Företag som skriver under formuläret uppfattar oftast inte att de har skrivit på ett avtal om att betala ca 10 000 SEK per år i tre år, eftersom detta anges i en finstilt text. Uppskattningsvis drabbas ett hundratal företag i Norden varje år och tusentals utanför Norden.

Genom konstruktionen av avtalet är det lätt hänt att underteckna. Det årliga beloppet framgår även här endast av den finstilta texten. Se exempel (PDF-dokument, 1,1 MB).

Ingen av de mässor som arrangeras av Bok & Bibliotek i Norden eller Svenska Mässan står bakom dessa kataloger och vi vill uppmärksamma alla utställare på att brevet är vilseledande.

Titta gärna på Fairlinks hemsida för mer information och råd om hur man kan göra om man skrivit på blanketten: www.fairlink.se