Frågor och svar om Bokmässan 2021

Vi är väldigt glada att kunna välkomna besökare till Bokmässan igen! I år kommer dock Bokmässebesöket se lite annorlunda ut. Bokmässan 2021 arrangeras som en hybridmässa med bokförsäljning, seminarier och scensamtal som kan upplevas både fysiskt och digitalt. Här har vi samlat svar på frågor du kan tänkas ha inför ditt besök.

När är Bokmässan?
Bokmässan arrangeras den 23–26 september på Svenska Mässan i Göteborg. Programmet sänds också digitalt på Bokmässan Play.

Hur kan jag besöka Bokmässan 2021?
Du kan välja att köpa biljett till det fysiska arrangemanget och delta på plats, eller köpa en biljett till Bokmässan Play, och ta del av programmet digitalt.

Vad är skillnaden mot ett vanligt år?
Bokmässan 2021 arrangeras som en hybridmässa på grund av coronapandemin. Den stora utställningen på mässgolvet har ställts in och kommer tillbaka 2022. Istället har mässgolvet anpassats efter rådande läge och delvis byggts om till stora TV-studior med plats för sittande studiopublik. Här möter författare varandra i seminarier och studiosamtal och diskuterar den senaste utgivningen samt samhällsrelevanta ämnen, däribland årets teman för Bokmässan: Demokrati, LÄS! LÄS! LÄS! och Nordisk litteratur.

Kan jag köpa böcker på Bokmässan 2021?
Precis som ett vanligt år kommer du kunna köpa de aktuella böckerna i programmet. I år är det tre lokala bokhandlar från Göteborgsområdet som samarbetar kring försäljningen på plats på Svenska Mässan: Mariaplans Bokhandel, Lohrs Pocket MedMera och Bokskåpet. Du kan också köpa böckerna digitalt hos Adlibris via Bokmässan Play.

Kommer mässbesöket se annorlunda ut?
Som besökare till det fysiska arrangemanget på Svenska Mässan i Göteborg deltar du som studiopublik på Bokmässans seminarie- och scenprogram. Du behöver då köpa en studiobiljett, som säljs som dagsbiljett till torsdagens, fredagens, lördagens och söndagens program. Totalt arrangerar Bokmässan ca 250 seminarier i stora TV-studior som byggs upp på mässgolvet i corona-anpassad miljö varvat med ordinarie seminariesalar i anläggningen. Därutöver finns tretton externa scener som också gör sitt egna program som ingår i studiobiljetten.

Kan jag fortfarande få min bok signerad av författaren?
Vi kommer att erbjuda signeringar på plats med ett antal författare.

När släpps biljetterna?
Studiobiljetterna släpptes den 1 juli 2021 i ett begränsat antal. Biljetterna till Bokmässan Play släpptes den 28 maj.

Frågor om biljetter
Vid frågor om biljetter kontakta [email protected]
Vid frågor om studiobiljetter, kontakta [email protected]

Vad ingår i studiobiljetten?
Studiobiljetten inkluderar:

  • entré till Bokmässans hybridevent på Svenska Mässan i Göteborg valfri dag (torsdag, fredag, lördag eller söndag)
  • möjligheten att göra mässfynd hos bokhandlare på plats och få böcker signerade
  • möjligheten att delta som sittande publik och uppleva seminarier och scensamtal LIVE under vald dag (programpunkterna sker i studior som byggts upp på mässgolvet samt i ordinarie seminariesalar)
  • en digital access till Bokmässan Play till och med den 31 december (du behåller alltså den digitala Play-biljett som du redan köpt)
  • en entrébiljett till Bokmässan 2022

 

Vad kostar studiobiljetten?
Den kostar 995 kr per dag.

Vilken dag/dagar ska jag välja?
Indelningen är densamma som under ett normalår på Bokmässan. På torsdagen och fredagen hittar du det program som särskilt vänder sig till skola och bibliotek – men här finns också som vanligt enormt många andra spännande programpunkter för dig som gillar läsning och böcker generellt. Helgens program har ett allmänt och brett litteraturfokus, här hittar du stora författarnamn inom olika genrer och även Sveriges största deckarfestival Crimetime.
Oavsett vilken dag du väljer kan du ta del av hela programmet på Bokmässan Play ända till den 31 december – det ingår i studiobiljetten. Bokmässans program för 2021 släpps i sin helhet den 24 augusti.

Kommer jag kunna köpa böcker på plats?
Mariaplans bokhandel, Lohrs Pocket MedMera och Bokskåpet finns på plats för att sälja de böcker som presenteras i programmet. På Bokmässan Play är det Adlibris som står för försäljningen. Du kan också hitta fina erbjudanden på Bokmässan Deals, Bokmässans digitala marknadsplats.

Finns det restauranger i anläggningen?
På Gothia Towers finns flera mycket populära restauranger såsom West Coast och Heaven 23, där du kan bland annat kan inta den berömda räkmackan.

Vad kostar biljetten till Bokmässan Play?
Den kostar 395 kr.

Hur många besökare kommer ni att ta in?
Vi anpassar mässanläggningen till de särskilda regler för mässor som nu beslutats av regeringen och som trädde i kraft den 1 juli. Det innebär att man som arrangör behöver säkerställa möjligheten att hålla avstånd och undvika trängsel. Detta jobbar vi aktivt med och kommer anpassa antalet besökare till vad som möjliggörs av den fysiska miljön och utrymmet i anläggningen i förhållande till rådande regler. Vårt fokus är att skapa trygghet för våra mässbesökare och medverkande.

Om jag köper biljetter till Bokmässan som jag sedan inte kan använda, kommer jag då att få pengarna tillbaka?
Ordinarie avbokningsregler gäller. Köpet är bindande. Beställda seminariekort och biljetter kan inte återlämnas.
Konsumentköplagen: Om du har köpt en konsert- eller evenemangsbiljett har du ingen ångerrätt enligt lag. Om evenemanget däremot ställs in kan du kräva att få pengarna tillbaka.

Jag har köpt Bokmässan Play till mina medarbetare i present och har fått en rabattkod som ska kunna användas av dem alla. Jag håller nu på att fixa presentkort och behöver veta adressen där man går in för att kunna använda koden och hur jag registrerar den?
Så här registrerar dina medarbetare rabattkoden:
1. Gå in på https://bokmassan.se/hem/biljetter/
2. Klicka på ”KÖP DIN BILJETT TILL BOKMÄSSAN PLAY”
3.1 Om du har ett konto: Klicka på ”Logga in”. Fyll sedan i din e-postadress och ditt lösenord.
3.2 Om du INTE har ett konto: Klicka på ”Skapa konto”. Fyll sedan i din e-postadress och välj ett
lösenord.
4. Fyll i rabattkoden och tryck Lägg till. Klicka i ”Jag accepterar de allmänna villkoren” och klicka
sedan på ” FORTSÄTT TILL KASSAN”.
5. Sedan är det klart.