Utställare

Sanoma Utbildning

Plats: 
Sanoma Utbildning
Laddar ...
Inget resultat

Beskrivning

Är du intresserad av lärande, läromedel och digitalisering? Då har du kommit helt rätt! Vår utgivning sträcker sig från förskolan, hela vägen upp till universitet, högskola och näringsliv.

Skolledarspåret - årets nyhet!
Vi är stolta samarbetspartner till årets nyhet Skolledarspåret den 23–24 september, där fokus ligger på forskning, skolutveckling och ledarskap. Missa inte programpunkterna med våra intressanta författare, du hittar dem nedan!

Våra mässerbjudanden
Kolla in våra mässerbjudanden som du hittar under Bokmässan Deals. Vi erbjuder bland annat mässpriser på böcker inom kompetensutveckling, en digital lektion med författarna vid köp av en klassuppsättning av utvalda titlar för F-6 och naturligtvis finns möjlighet att beställa utvärderingsexemplar.

Till Bokmässan Deals! >>

Våra digitala läromedel
Digitala läromedel ger dig stor frihet att lägga upp undervisningen så att den passar just dig och dina elever. Hos oss hittar du bland annat heldigitala läromedel och onlineböcker i Kampus, digital färdighetsträning och Lärarstöd Digital i Bingel samt LexiaProvia för elever med läs- och skrivsvårigheter.Kompetensutveckling och hållbarhet
De flesta känner till vår utgivning av läromedel, men hur väl känner du till vår gedigna utgivning inom kompetensutveckling och hållbarhet? Visste du till exempel att vi på Sanoma Utbildning tog fram den första högskoleboken inom CSR på svenska? Storsäljaren CSR och hållbart företagande gavs ut 2012 och blev startskottet för vår omfattande och viktiga hållbarhetsutgivning. Sedan dess har vi varje år kommit ut med nya angelägna titlar. Tidigare i år kom vi exempelvis ut med Lärarnas Agenda 2030 – så kan du utbilda om de globala målen som är en metodhandbok för lärare inom grundskola och gymnasium. Möt författaren till boken, Parul Sharma, på Globala Torget torsdag 23/9 kl. 16.20-16.50.

Våra titlar inom hållbarhet sträcker sig hela vägen från hållbarhet i klassrummet till hållbarhet på arbetsplatsen och i företagandet.

Läs mer om vårt utbud inom hållbarhet här! >> (länk kommer inom kort)

Se vårt mässerbjudande på böcker inom kompetensutveckling här! >>

Våra programpunkter på Bokmässan 2021

Skolledarspåret

  • Torsdag 23/9 kl. 9.15 -9.45, "Pedagogiskt ledarskap och agilt förhållningssätt = sant?"

Eva Norrman Brandt, författare till Transformativ förändring och agilt ledarskap, talar med Anders Danell, rektorsutbildare och handledare, om att agera snabbt, klokt och agilt för att ta till vara på det förändringsmomentum vi nu befinner oss i.

Läs mer här! >>

  • Torsdag 23/9 kl. 11.15-11.45, "Skolor som arbetar lokalt, nationellt och globalt"

Emelie Hahn och Charlotta Granath, författare till Världen i klassrummet tillsammans med Stina Hultén, områdeschef för Uppsala kommun, fd rektor. Efter alla nedstängningar och restriktioner: Hur kan klassrummet fortsätta att vara en del av världen och omvärlden? Hur går man konkret gå tillväga, och vilket mervärde ger det?

Läs mer här! >>

  • Fredag 24/9 kl. 11.15-11.45, "Stärkt läsförmåga"

Carl-Johan Markstedt, Cecilia Peña och Maria Heimer, författare till Svenska impulser 7 Grundbok och Svenska impulser Antologi 7 samt Edward Jensinger, avdelningschef för gymnasiet, vuxenutbildningen och arbetsmarknad på Eslövs kommun, diskuterar hur lärare och skolbibliotekarier kan samarbeta för att gynna elevernas lärande och läsförmåga. 

Läs mer här! >>

Skolspåret

  • Torsdag 23/9 kl. 14.00-14.30, "Internationalisering genom digitalisering – varför och hur?"

Emelie Hahn och Charlotta Granath, författare till Världen i klassrummet, talar om att uppnå skolans internationaliseringsuppdrag genom virtuella utbyten och uppgifter – under och efter pandemin.

Läs mer här! >>

Globala Torget
Torsdag 23/9 kl. 16.20-16.50, ”Din Agenda 2030 – så bidrar du till en hållbar planet”
Plats: Världskulturmuseet

Parul Sharma, författare till Din Agenda 2030 – så bidrar du till en hållbar planet samt medförfattare till Lärarnas Agenda 2030 – så kan du utbilda om de globala målen, beskriver de globala hållbarhetsmålen på ett lättillgängligt sätt och väcker engagemang och handlingskraft. Hon ger råd och tips om hur du som medmänniska, medborgare, företagare, lärare eller privatperson kan agera för en hållbar utveckling framåt i olika situationer.

Läs mer här! >>

Rådgivning när det passar dig!
Våra kundansvariga kan vår utgivning utan och innan och finns till hands för att vägleda dig och svara på frågor kring våra läromedel, både tryckta och digitala. Nu finns möjlighet att boka en tid direkt där du väljer en tid som passar dig. Välkommen! 

Boka tid här! >>

Om Sanoma Utbildning
Hela vår verksamhet genomsyras av vår förankring i klassrummen eftersom förlaget till stor del, och våra läromedelsförfattare i synnerhet, består av lärare. Det har skapat ett arbetssätt där både pedagogik och innehåll i läromedlen är utvecklat och anpassat för att konkret underlätta både lärares och elevers vardag.

Vi utgår från det som vi redan vet fungerar i klassrummet och tar med det in i framtiden tillsammans med ny teknik. Eftersom den digitala inlärningen aldrig kan återskapa samspelet i det fysiska klassrummet förespråkar vi mixen av att jobba både analogt och digitalt, det vi kallar blended learning. Och oavsett format vill vi göra lärandet lustfyllt och enkelt samtidigt som vi ser till att alla våra läromedel ger läraren inspiration, vägledning och sparar värdefull tid.

Läs mer på sanomautbildning.se! >>