Dexter Olsson Adventures

  • Monter: A01:20

Beskrivning

NY spännande barnboksserie 9-12 år!

»Den är så spännande att man inte kan sluta läsa!« | WENDY 10 år

I samband med Bokmässan släpps första delen i serien ”Dexter Olssons Äventyr”, en NY svensk barnboksserie (illustrerad kapitelbok), som kombinerar klassisk äventyrslitteratur med intressant fakta, action och humor. Boken har drag av Roald Dahls och Ole Lund Kirkegaards berättarglädje samt Lars Westmans (Pojken och tigern) medryckande och pedagogiska berättarstil.

Dexter Olssons morfar är upptäcktsresande och världsberömd uppfinnare. Dexters mamma är arkeolog, men har knappt tid för honom, och hans pappa lämnade honom när han var liten. Dexter är oftast hos morfar och det bästa han vet är att lyssna på morfars spännande äventyrsberättelser.

Men en dag avslöjar morfar sin hemlighet och allt vänds upp och ned. Dexter blir delaktig i morfars ”hemliga värld” och kampen mot den ondskefulle Evan Kostroff, som vill stjäla morfars uppfinningar och förinta världen. Efter en attack från Kostroff tvingas morfar fly tillsammans med Dexter till Svalbard där ”Motståndsrörelsen” har sitt högkvarter.

”Morfars hemlighet” är MICHAEL WIANDERS debut, och första delen i serien om Dexter Olssons Äventyr. Illustrationer av Freja Hyldgaard. Flera delar är planerade. Del 2, ”Flykten till Vulkanön” kommer 2018.

Huvudsyftet med bokserien är att väcka läslusten i låg- och mellanstadieåldrarna. I kommande delar får läsaren följa hur Dexter reser jorden runt med sina vänner för att rädda världen från undergång.

»Jag fick nästan panik när boken var slut!« | DAVID 11 ÅR

»Det bästa jag läst.« | ELLIOT 10 ÅR

Adressuppgifter
Dexter Olsson Adventures
c/o Wiander
172 40 SUNDBYBERG
SVERIGE
telefon
+46 702032232
Följ utställaren på