Utställare

Bokförlaget K&R AB

Plats: 
Bokförlaget K&R AB
Representerat företag visas med en bock
Laddar ...
Inget resultat

Beskrivning


Välkommen till Bokförlaget K&R AB. 

Förlaget har en bred allmänutgivning. Vi ger gärna ut böcker med anknytning till Hälsingland. Böcker som stimulerar till läsning och får barn att må bra prioriteras. Språkutbildning är en annan betydande nisch och direktöversatta språkböcker finns på många olika språk som arabiska, persiska (farsi), somaliska, tigrinja, kurdiska (sorani) och engelska. Förlaget är beläget i Bollnäs i Hälsingland och dess grundare Alwa Woxlin är född i  Järvsö.

Vi vill
*öka läsandet eftersom läsande människor utvecklar sitt språk, kan uttrycka sig och skapa dialog - det är genom språket vi förstår varandra, samhället och oss själva. Därför ska böcker i alla format finnas överallt.
*kämpa för läskunnigheten, läsuthålligheten  och handstilen. Det är fel att 25% av våra ungdomar inte får godkända studentbetyg och att det krävs stödundervisning i svenska på universiteten.
*lyfta fram vikten av att barn leker. Det är i leken barnen får förmåga att känna empati och där de lär sig att fungera socialt.
*bidra till ett fritt, demokratiskt samhälle där olika åsikter respekteras. Vi är religiöst och politiskt neutrala..
*värna kulturarvet.

Våra mål
*Handstilens återinförande på svenska skolors dagliga scheman är en hjärtesak för Bokförlaget K&R AB, då den bevisligen är avgörande för barns inlärning och utveckling.
*Ett delmål är att tillhandahålla lättläst och fångande ungdomslitteratur som får icke-läsande att träna sin läsuthållighet.

  Vår vision
  *Att alla ska få uppleva läsglädje varje dag.
  *Att böcker ska öppna dörrar till nya världar, ge inspiration avkoppling, kunskap och gemenskap.
  *Att alla barn får lyssna till en godnattsaga varje kväll.
  *Att det ska finnas ett bibliotek varje skola.
  *Att alla erövrar läsuthålligheten. 
  Hemsida www.bokforlaget-kr.com E-mail [email protected] +46703368673https://sv-se.facebook.com/bokforlaget.kr  Instagram: bokforlagetkrab