Utställare

Artikel2

Plats: H02:25
Artikel2
Representerat företag visas med en bock
Laddar ...
Inget resultat

Beskrivning

Välkommen till Artikel2:s monter!Genom insamling och second hand-försäljning arbetar vi för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. På Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) tillvaratar och återanvänder vi vårt samhälles överflöd för att skapa resurser för utvecklingsprojekt med ett särskilt fokus på Västsahara - Afrikas sista koloni. 

Västsaharier har, i snart ett halvt sekel, levt under Marockos ockupation och i flyktingläger i Saharaöknen. Ockupationen begränsar sig inte till länderna i fråga utan påverkar hela Maghrebregionen. Det måste få ett slut. På Globala Torget fredag den 29/9 kl. 16.00 arrangerar vi ett samtal om fredsbyggande och demokrati i Maghreb med Senia Bachir, befrielserörelsen Polisarios representant i Sverige och Hamza Nasri, människorättsförsvarare från Tunisien. 

Är du nyfiken på vår verksamhet och frågorna vi driver så är du varmt välkommen att besöka vår monter (H02:25). I ett pågående projekt som finansieras av Svenska Institutet dokumenterar tunisiska människorättsförsvarare deras aktivism och kamp för demokrati och politisk frihet. Projektet resulterar i en fotoutställning som skapats av vår partnerorganisation Intersection Association och som finns att se i vår monter. I montern kan du även delta i ett quiz och under torsdag, fredag och lördag bjuder Senia Bachir på västsaharisk teceremoni. Teceremonin är ett av de uttryck och traditioner som är specifikt för det västsahariska folket. Varmt välkommen att ta del av teceremonin och lära mer om Afrikas sista koloni - Västsahara!

Arkiv
Denna sida visar ett arkiverat innehåll från tidigare år.

Sökresultat

Sökord