Bokmässan – Barnens mässa

 

I år satsar Bokmässan extra mycket på området i A-hallen, som under mässans alla fyra dagar riktar sig särskilt till de yngre besökarna (3–12 år). Barnsalongen, som i år ligger i en egen öppen lounge alldeles innanför entrén vid Liseberg, har ett fullmatat program under lördag och söndag.

Där kan man bland annat lyssna på Elias Våhlund och Agnes Våhlund (Handbok för superhjältar), Jujja Wieslander (Mamma Mu) och Martin Widmark och Helena Willis (LasseMaja). Vuxna mässbesökare får naturligtvis också ta del av programmet, men bara i barns sällskap. Initiativtagare till Barnsalongen är Svenska Barnboksakademin.
Program Barnsalongen
I Barnsalongen skapas en oas för barn och unga med hjälp av Jollyroom. Där finns stolar för alla åldrar: du kan hänga på kuddar, i soffor eller bygga med lekmattor.

I det nya Pannkakskaféet dyker Bamses farmor upp, liksom författare och tecknare som läser och håller i olika aktiviteter. Alla barn blir bjudna på pannkakor om deras föräldrar köper lunch i kaféet.

Alla barn och deras vuxna är också välkomna att läsa och skapa i Alfons Åbergs egen hörna. Klipp, klistra, måla och låt fantasin flöda i ett kollage. Varför inte göra ett eget bokslukarmonster? Eller något helt annat. Under mässdagarna kommer ytan att fyllas med barnens egna skapelser. Passa på att vara med i Alfonsquiz och tävling med fina Alfonspriser. Här finns också en mys- och läshörna, där barnen kan hänga, slappna av och läsa en bok eller två. Läs och skapa hos Alfons Åberg är ett samarbete mellan Alfons Åbergs Kulturhus, Bic, Bokmässan och Bok-Makaren.

Dessutom anordnar förlaget Egmont en spännande Kalle Anka-jakt. Alla som hittar Kalles
gömda spår på Bokmässan får en Kalle Anka-tidning. Håll även utkik efter fina utställningar med djur- och figurtema runtom i A-hallen.

Crimetime expressen – Spänning för de yngsta
På lördag och söndag kan barn pyssla, lyssna till spännande (och ibland lite kuslig) högläsning, lösa gåtor, lära sig att rita läskigt, samt träffa superhjältar och Kung Pow-mästare. Allt detta finns i Crimetime-området i F-hallen.

Pris entrébiljetter
Ungdom 7–19 år, alla dagar: 60 kr/per dag
Fri entré för barn under 7 år.

Läs mer under Kort och biljetter >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här