Jacqueline Woodson inviger Bokmässan

Torsdag 27 september invigs Bokmässan i årets temamonter C02:02. Årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson invigningstalar. 

Jacqueline Woodson är född 1963 och bor med sin familj i Brooklyn. Hennes mest uppmärksammade bok, den starka självbiografin Brown Girl Dreaming (2014), belönades med The National Book Award och kom i våras ut på svenska i Athena Farrokhzads översättning med titeln Brun flicka drömmer. Våren 2019 kommer fler böcker att ges ut på svenska.

I maj 2018 tilldelades Jacqueline Woodson världens största barnbokspris, litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne – ALMA. Motiveringen löd: ”På ett närmast tyngdlöst språk skriver hon fram berättelser med en djup och sammansatt klang. Jacqueline Woodson fångar en unik poetisk ton i en vardag som delas mellan sorg och hopp”.

Jacqueline Woodson deltar också i seminariet Sorg och hopp med ALMA-pristagaren och på Rum för poesi och översättning under rubriken Poesi från USA, Sverige och Danmark under sin vistelse på Bokmässan.
– Jacqueline Woodson har ett unikt sätt att blottlägga utsatthet och förtryck i starka poetiska berättelser. Hon är en viktig författare för den typ av frågor som vi vill lyfta i Respekt-temat, och vi är mycket glada att hon inviger Bokmässan och dessutom deltar i seminarieprogrammet och Rum för poesi, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Utöver Jacqueline Woodson medverkar också Ingrid Lomfors, överintendent för Forum för levande historia, Frida Edman, mässansvarig, samt kören Hellmans Drengar vid invigningen.
Tid och plats: Torsdag 27 september klockan 10.00, på Respektscenen i monter C02:02.

Länk till programpunkten >>
Köp din biljett här >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här