Torsdagens höjdpunkter på Bokmässan

I dag öppnas dörrarna till den 34:e Bokmässan! Här är några guldkorn ur torsdagens program. 

• Bokmässans officiella invigning kl 10.00 på Respektscenen i monter C02:02. Årets ALMA-pristagare Jacqueline Woodson invigningstalar.

• Skolspåret öppnar upp redan kl 09.15 med föreställningen Kärlekens pris – om hbtq-personers livssituation och levnadsöden. Skolspåret består av drygt 25 seminarier och har också ett eget Skolspårskort som gäller torsdag och/eller fredag. Lyssna till den brittiska pedagogen och läraren Lucy Crehan som berättar om hemligheterna bakom världens bästa skolsystem, och missa inte det nya området Lärarloungen med Lärarscenen och Pedagogikscenen i C-hallen.

• Mediefrågor i fokus – i år integreras Meg i Bokmässan och bär även årets tema Mediefrågor i fokus. Inledningsseminariet Poddarnas kamp – när alla rider på ljudvågen startar kl 09.30. Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen, Karin Lindblom, digitalchef Ekot Sveriges Radio och Jonas Tellander, grundare och vd för Storytel, är några av de medverkande. Meg, som pågår under torsdag och fredag i F-hallen plan 2, omfattar också program på Mediescenen och Grävscenen.

Tema: Respektårets tema där Bokmässan lyfter ämnen som rasism, populism, metoo och hbtq-frågor. Bland de medverkande märks den rysk-amerikanska journalisten och författaren Masha Gessen, som i flera böcker undersökt populismens dragningskraft. Hon medverkar i seminariet Hur överröstas populismens locktoner? kl 12.00 i K1.

Tema: Bild är ett av årets tre fokusområden: inom temat ryms ett antal seminarier men också scenen Bildberättande och konsten att läsa bilder i A-hallen. I femtio programpunkter under torsdag till söndag möter du forskare, konstnärer, filmare, illustratörer och fotografer. Kl 16.00 på torsdagen samtalar Stina Wirsén och Åsa Beckman kring bild och text.

• Ledarskapsscenen i F-hallen, plan 2, med tjugofem programpunkter under mässans torsdag och fredag är Bokmässans nya scen för dig som är intresserad av ledarskapsfrågor. Under torsdagen möter du bland andra Kristina Kappelin, Jonas von Essen, Jenny Hermanson och Leif Mannerström.
Hela programmet Ledarskapsscenen >>

• Bibliotek – ett stort antal seminarier hålls under torsdag och fredag för dig som önskar ta del av samtal på djupet kring några av de viktigaste och mest utmanande frågorna kring bibliotekens roll och framtid. Kl 09.30 invigs Biblioteks- & berättarscenen i D-hallen med program torsdag-söndag.
Alla programpunkter med tema Bibliotek på Bokmässan >>

Hela programmet för torsdagen på Bokmässan >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här