Lördagens höjdpunkter på Bokmässan

Tack för i går! Nu är det lördag, och utbudet är enormt – så här är några höjdpunkter du kan utgå ifrån.

• Barnsalongen – utökas i år till två dagar och erbjuder lördag och söndag ett spännande program för barn i alla åldrar. Klockan 10.00 invigs Barnsalongen i seminariesal A6 med barnkonsert: Molnens melodi, en musiksaga på fjället. Kom ihåg att vuxna endast är välkomna i barns sällskap!

• I dag invigs också Crimetime – ett helt nytt område på Bokmässan i F-hallen plan 2, vikt för dig som älskar spänningslitteratur! Under lördag och söndag arrangeras seminarier och program på två scener, Häktet och Kåken. Invigningen sker klockan 09.30 och under dagen kan du bl a lyssna till Jessica Fellowes – om spänning i Downton Abbeys anda klockan 12.00. Missa inte heller utdelningen av Crimetime Specsavers Award klockan 16.15 på Kåken-scenen.

Debattscenen – Bokmässans scen för aktuell debatt i F-hallen plan 2. Förbered dig på brännheta samtal under mässans lördag och söndag! Klockan 11.30 diskuterar Åsa Linderborg, Daniel Suhonen, Henrik Berggren och Per Schlingmann Sverige efter valet.

Jojo Moyes – är ett feelgoodfenomen utan motstycke. Hon har skrivit fjorton böcker och toppat bestsellerlistor världen över – bara i Sverige har hennes böcker sålt 1,2 miljoner exemplar. Klockan 12.00 i seminariet Från författardrömmar till succé berättar hon om sin resa från journalist med författardrömmar till succén med Livet efter dig-trilogin som kom att förändra hennes liv fullständigt.

Jonas Gardell – författare, komiker, dramatiker och utnämnd till hedersdoktor tre gånger, medverkar klockan 13.00 i seminariet Sanning och frihet. Dessutom kan du träffa honom flera gånger under lördagen i både scen- och monterprogram.

• Grön scen – (tidigare Trädgårdsscenen) i E-hallen, har ett digert program både lördag och söndag för dig som är intresserad av områdena trädgård och hållbarhet. Klockan 12.30 kan du ta del av Spenat i stan – odling och självhushåll för lägenheter och klockan 13.30 är ämnet Det globala plastproblemet – ge oss inte falska lösningar.

• Rapparen Silvana Imam deltar i flera scen- och monterprogram under lördagen och i seminariet Hitta sin egen röst klockan 14.00 möter hon den grönländska författaren Niviaq Korneliussen i ett samtal om att bryta mot normerna och hitta sin egen röst.

Ulf Lundell signerar böcker kl 15.00-16.00 i Signeringsstationen monter, B02:02.

• Rum för poesi och översättning ligger i sal R17-R18 på plan 2 med en magnifik utsikt över mässgolvet. Här tar du del av poesiuppläsningar varvat med program om översättandets ädla konst. Klockan 15.00 är det läsningar med norske Geir Gulliksen, finlandssvenska Matilda Södergran, svenska Gunnar Harding och Kerro Holmberg i Generationsmöte från Norge, Sverige, Finland.

 

Hela programmet för lördag på Bokmässan >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här