Fredagens höjdpunkter på Bokmässan

En dag avklarad men tre fullspäckade mässdagar kvar! Det här är några guldkorn ur fredagens program.

Nawal El Saadawi, som har kallats en av den arabiskspråkiga världens viktigaste författare, medverkar i två programpunkter: klockan 09.15 på Globala Torgets scen i samtal med Sveriges Radios Mellanöstern-korrespondent Cecilia Uddén, och klockan 14.00 i seminariet Vad hände med den arabiska våren? där hon samtalar med Johar Bendjelloul, journalist.

• Turerna kring skandalkirurgen Paolo Macchiarini diskuteras i tre programpunkter: kl 10.00 i ett seminarium där Bo Lindquist, aktuell med boken Macchiariniaffären, i ett samtal möter de visselblåsande läkarna Oscar Simonson och Karl-Henrik Grinnemo, några timme senare i Macchiariniskandalen klockan 13.30 och i ytterligare ett seminarium Macchiariniaffären – experimenten på Karolinska klockan 17.00.

• Sömnskola – Kerstin Jeding, legitimerad psykolog och vice vd på Stressmottagningen i Stockholm lär dig mer om sömn och hur du kan främja din sömn med olika tekniker. Föranmälan krävs och kursen äger rum på Workshopscenen i E-hallen klockan 13.00. Anmäl dig här!

• Bootcamp i källkritik – en av Bokmässans nya satsningar för skola och bibliotek i D-hallen. En workshop där gymnasieelever möter lärare, journalister och bibliotekarier med tillhörande programscen. Klockan 15.00 kan du där lyssna till #Lärareffekten med Göran Rosenberg.

• K3 klockan 14.00 med Leif GW Persson och Lena Andersson i ett samtal om litteratur och skrivande.

Familjära utmaningar – seminarium klockan 16.00 med författarna Jonas Hassen Khemiri och Geir Gulliksen, som samtalar med litteraturkritikern Malin Ullgren om faderskap, familjehemligheter och utmaningen i att fortsätta vara en familj.

• Två medlemmar ur Pussy Riot kommer till Bokmässan för att delta i Globala Torgets program i H-hallen. Kl 11.30 i Tea talk med Pussy Riot i monter H01:21, och kl 17.40 på Globala Torgets scen i programpunkten Pussy Riot vs Putin’s Riots.

MegAward – vinnarna i kategorierna Årets förnyare och Årets raket delas ut klockan 17.00 på Mediescenen i F-hallen, en av Meg-områdets scener på Bokmässan.

Forskartorget – scenen där forskare samlas och presenterar de senaste forskningsresultaten. I år omfattar det populärvetenskapliga programmet 80 punkter med över 100 forskare och författare.

Årets Bok – vinnaren av Årets Bok 2018 presenteras och belönas kl 16.00 på Mat- och Livsstilsscenen i E-hallen.

 

Hela programmet för fredagen på Bokmässan >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här