Brännheta samtal på Bokmässans debattscen

Debattscenen är Bokmässans scen för aktuell debatt. Förbered dig på livliga samtal under mässans lördag och söndag!

Hur kommer egentligen den politiska verkligheten se ut i Sverige de närmaste åren? Vid Bokmässans genomförande har det gått dryga tre veckor sedan riksdagsvalet. Finns det någon hållbar regeringsbildning i sikte eller är Sverige ett land i politiskt kaos? Åsa Linderborg, kulturchef Aftonbladet, Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, Henrik Berggren, författare och journalist och Per Schlingmann, författare samt tidigare kommunikationsstrateg och partisekreterare för Moderaterna samtalar under rubriken Sverige efter valet, lördag 11:30.

Vad händer när barn kallas hen i stället för hon och han på dagis? Det frågar sig David Eberhard i sin nya bok Det stora könsexperimentet. Hör honom diskutera med Aleksa Lundberg, vars nya bok Bögtjejen är en berättelse om hur det känns när ens utseende inte stämmer överens med hur det känns inuti. En debatt om samhällets roll i köns- och identitetsfrågor under ledning av Kattis Ahlström. Kön och identitet, lördag klockan 12:15.

Efter den extremheta sommaren har många blivit medvetna om klimatfrågan på ett helt annat sätt tidigare. Men vem ska ansvaret läggas på – staten, individen, eller är allt redan försent? Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningens ordförande, Mattias Svensson, liberal debattör, Jacob Lundberg, chefsekonom på Timbro och doktor i nationalekonomi och Therese Uddenfeldt, journalist och författare, diskuterar. Staten och klimatet, söndag 10:45.

Dessutom: Fatemeh Khavari och Marit Törnqvist om flykt och engagemang, Jenny Nordlander och Khaled Alesmael om osynliga maktstrukturer i Sveriges mediehus, Malin Lindroth och Nina Lekander om ensamhet och tvåsamhet, och mycket mycket mer!

Läs hela programmet här >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här