Rösta på din favorit till Crimetime Specsavers Award 2018

Martin Widmark och Helena Willis, Viveca och Camilla Sten, Pascal Engman och Bettina Bieberstein Lee är några av de nominerade.

Sveriges största deckarfestival Crimetime delar för fjärde året ut det stora deckarpriset Crimetime Specsavers Award. Nu är de nominerade klara för årets upplaga.

2018 flyttar Crimetime in på Bokmässan och det är på plats i mässhallarna som prisen delas ut den 29 september. Totalt är det fem priser som delas ut: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Läsarnas pris, Årets hederspris, samt Nordic noir thriller of the year. I dag presenterades de nominerade i kategorierna Årets deckardebut och Årets barndeckare. Dessutom öppnar omröstningen för Årets deckarförfattare – Läsarnas pris.

– Vi är väldigt glada att se det stora intresse som finns för Crimetime Specsavers Award. Priset har utvecklats på ett mycket bra sätt och det ska bli spännande att få ta del av årets bidrag. Vi är stolt sponsor och också mycket positiva till att priset från och med nu kommer att delas ut Bokmässan, vilket är en viktig arena för litteratur och läsning, säger Marita Bertilson, Sverigechef för Specsavers.

Crimetime Specsavers Award instiftades 2015 av deckarfestivalen som då hette Crimetime Gotland, och huvudpartnern Specsavers Sverige. Syftet med priset är att sprida kriminallitteraturens kraft.
– Det här priset har växt från år till år och det är fantastiskt roligt att se vilket genomslag det har haft. Lina Bengtsdotter som vann förra årets debutantpris med sin Annabelle har fått en rivstart i sin författarkarriär. Mariette Lindstein som vann året innan gick från ett litet förlag till ett av Sveriges största och har gjort stor succé både nationellt och internationellt med sitt författarskap, säger Rebecka Edgren Aldén, journalist och författare, samt juryordförande för Crimetime Specsavers Award 2018.

 

Omröstningen och nomineringen till Årets deckarförfattare – Läsarnas pris startar den 22 maj och pågår till 14 september. 

Läs mer om de nominerade och rösta här

Crimetime Göteborg äger rum den 29-30 september 2018 på Bokmässan i Göteborg.
Läs mer om alla medverkande författare och program här.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här