Tre nya namn till Crimetime Göteborg

Denise Rudberg, Emelie Schepp och Anders Roslund

Denise Rudberg, Emelie Schepp och Anders Roslund är klara för Crimetime Göteborg.

Deckareliten kommer till Bokmässan när Crimetime Göteborg flyttar in! Nu står det klart att Denise Rudberg, Emelie Schepp och Anders Roslund är tre av de första namnen till programmet.

Denise Rudberg debuterade 2000 och gjorde sig först känd som chiclit-författare, men sadlade om 2010 och har sedan dess gjort succé med sin deckarserie om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff. Hur var övergången? Hör henne berätta mer om sin egen upplevelse av att växla genre i skrivandet.

Emelie Schepp kom senast ut med deckaren Pappas pojke, i augusti 2017. Alla hennes deckare har blivit framgångsrika i ljudboksformatet, och flera av dem nominerats till Stora ljudbokspriset. På Crimetime Göteborg deltar hon i ett samtal om hur det är att skriva deckare för ljudboksformatet, en diskussion som berört alla genrer – inte bara deckare – den senaste tiden.

Anders Roslund har skrivit kriminalromaner tillsammans med kollegorna Börge Hellström (Roslund & Hellström och Stefan Thunberg (Roslund & Thunberg) men på Crimetime Göteborg deltar han i samtal kring en bok med endast sig själv som avsändare: Tre sekunder, som blivit filmatiserad i Hollywood. Hur känns det att se sina karaktärer få liv på vita duken?

Tre samtal du inte vill missa! Köp ditt Crimetimepass här >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här