Premiär för Bokmässepodden!

Kerstin Önnebo. Foto: Emma Ode

Varje år kommer tiotusentals besökare till Bokmässan för att möta sina favoritförfattare. Nu lanseras Bokmässepodden för att ge möjlighet att redan inför besöket bekanta sig närmare med författare och aktuell bokutgivning.

Varannan måndag kommer ett nytt avsnitt av Bokmässepodden, med start 9 april. Premiäravsnittet gästas av Majgull Axelsson som berättar om utmaningar, tematik och drivkrafter i sitt långa prisbelönta författarskap och lyssnaren får också några inblickar i arbetet i nästa bok. Sara Lövestam, Mikael Niemi, Camilla Davidsson och Anders Sundelin är andra namn som kommer att gästa podden under våren och hela vägen fram till Bokmässan.

Frida Edman, tf mässansvarig, är stolt över satsningen:
– Bokmässan handlar om att främja läsning och att skapa möten mellan författare och läsare. Genom Bokmässepodden kan vi sätta ljus på aktuella författare och läsaren får möjlighet att bekanta sig med aktuell utgivning redan inför sitt besök på Bokmässan.

Bokmässepodden drivs av Bokmässan i samarbete med Kerstin Önnebo som är programledare och producent. Kerstin driver sedan tidigare Skrivarpodden i egen regi – en podcast för de med författardrömmar.
– Jag var på Bokmässan första gången 2010 och blev totalt knockad av seminarierna och samtalen som pågick där. Bokmässepodden är ett drömprojekt att få arbeta med – jag ser fram emot att få göra ett podcastformat inspirerat av Bokmässans seminarier. Författarsamtal om litteratur och författarskap ger ännu fler perspektiv in i läsningen. Att höra en författare prata om sina verk och val ger så mycket till läsupplevelsen.

 

Bokmässepodden finns tillgänglig HÄR, på Itunes, din podcastapp, och i Bokmässans sociala medier från och med i dag.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här