Nytt skolområde lanseras på Bokmässan 2018

Bokmässan 2017

Skola och bibliotek kommer att få en än viktigare plats på Bokmässan 2018. Bland annat skapas ett nytt, mer koncentrerat område där ett stort antal utställare inom utbildningsområdet samlas. I anslutning till det nya området finns också den nya satsningen Lärarscenen, vars program arrangeras i samarbete med Lärarnas Riksförbund.

Bokmässans enskilt största besöksgrupp är lärare och personer som arbetar inom utbildningsområdet. Med det nya skolområdet och de tillhörande satsningarna Lärarscenen och Lärarloungen får skola en tydlig hemvist på Bokmässan där syftet är att inspireras, mötas och nätverka för vidare kunskapsutveckling. Lärarloungen är en ny loungeyta där lärare får möjlighet att samlas, och på den anslutande Lärarscenen kommer ett fullspäckat program inriktat mot skola att pågå under mässans fyra dagar. För scenprogrammet svarar Lärarnas Riksförbund.

– Jag är mycket nöjd över att Bokmässan med etablerandet av Lärarscenen fortsätter att satsa på att lärarna ska få sin inspiration och kompetensutveckling i en väldigt stimulerande miljö, där bildning och litteratur utgör grunden. Det finns ett stort behov bland lärare av att få möta andra lärarkollegor från olika skolor, få chans att skapa nya kontakter och diskutera aktuella frågor som rör skola och samhälle. Vi är stolta över det fina uppdraget att få vara med och sätta samman ett program för alla fyra mässdagarna, med ett bästa tänkbara innehåll, säger Åsa Fahlén, ordförande i Lärarnas Riksförbund.

Under 2018 års bokmässa samlas alla aktörer inom skola och utbildning på en koncentrerad yta, som blir mer lättillgänglig och överskådlig för mässans besökare. Det innebär också att analoga och digitala läromedel inte längre skiljs åt på mässområdet – avdelningen Molnet på plan 2 flyttar ned en våning och integreras i det nya området.

– Lärare är Bokmässans största besöksgrupp. Med Lärarscenen och Lärarloungen stärker vi mötet mellan lärare och växlar upp samtalet om lärande och kunskapsutveckling. Lärarnas Riksförbund är en stark aktör och en viktig samarbetspartner för Bokmässan. Vi är mycket glada över att vi tillsammans kan lansera en ny loungeyta och dess tillhörande scen, säger Frida Edman, tf mässansvarig på Bokmässan.

 

Läs mer om skola på Bokmässan här >>
Köp din biljett här >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här