Grattis Finland 100 år!


Kjell Westö i samtal med Kerstin Wixe under Bokmässan.

Den 6 december är det exakt 100 år sedan lantdagen i Borgå i sydöstra Finland antog den självständighetsdeklaration som banade väg för det självständiga Finland. Under året som gått har jubileet uppmärksammats på tusentals platser i Finland och dess grannländer. En del av det officiella firandet skedde på Bokmässan, som under temat Finland 100 år bjöd på ett stort antal seminarier om Finlands historia, om den finländska skolan och vad som har gjort den så framgångsrik – och naturligtvis om finländsk litteratur. Några av de finländska medverkande i programmet var Kjell Westö, Sirpa Kähkönen, Tarja Halonen, Kattja Kettu, Tommi Kinnunen, Merete Mazzarella, Philip Teir och Jörn Donner.

Nedan har vi samlat ett urval av seminarierna ur det finländska temat på Bokmässan 2017.
Grattis Finland 100 år och trevlig lyssning!
Lyssna här >>

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här