Roberto Saviano till Bokmässan


Den italienske journalisten och författaren Roberto Saviano, aktuell med romanen Blodsleken, kommer till Bokmässan i Göteborg. Sedan hans reportagebok Gomorra, om maffian i Neapel, publicerades 2006 lever Saviano under dödshot.

Roberto Saviano blev världsberömd när Gomorra utkom för elva år sedan och bara i Sverige såldes boken i 245 000 ex. På grund av denna granskning av den napolitanska maffians affärer och metoder bor Saviano sedan dess på hemlig ort och lever under ständigt hot.

Han är författare till flera reportageböcker, Skönhet och helveteKom med mig och Zero, zero, zero, och gör nu sin skönlitterära debut med Blodsleken. Romanen handlar om en liten klan av unga pojkar som är kopplade till camorran (maffian i Neapel) och beredda till ofattbart våld för att skaffa sig pengar, makt och status.

Roberto Saviano, född 1979, har en universitetsexamen i filosofi och tillhör en forskargrupp som granskar camorran och annan olaglig verksamhet. Han samarbetar regelbundet med New York Times, Newsweek, The Guardian, Die Zeit och de italienska tidskrifterna La Repubblica och L’Espresso.

På Bokmässan samtalar Saviano om sin nya bok i bland annat ett seminarium med den svenska journalisten Kristina Kappelin.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här