Bokmässan bjuder in till manifestation mot rasism 30 september


Frida Edman, Camilla Nagler, Maria Källsson, Terje Carlsson, David Lega, Mina Dennert och Per Eckerdal vid lördagens manifestation.

Lördagen den 30 september demonstrerar Nordiska Motståndsrörelsen på gatorna i Göteborg. Bokmässan bjuder in till en manifestation mot rasism samma dag.

Bokmässan arrangerar en manifestation mot rasism för att försvara den värdegrund som det demokratiska samhället vilar på. Genom demokrati, yttrandefrihet och bildning kan mörka krafter bekämpas och allas lika värde stärkas. Deltar i manifestationen gör bland andra författaren Navid Modiri, biskop Per Eckerdal och kommunalrådet David Lega.
Manifestationen inleds med körsång av Varbergs kammarkör, Härlanda Voices, Kören Saltstänk och Skallsjö Vokalensemble som framför en tonsättning av Stig Dagermans dikt Flykten valde oss, tonsatt av Tormod Tvete.

Dessutom har Bokmässan beslutat att skänka tre kronor per besökare under lördagen till tre organisationer som arbetar med bildning och på så vis främjar tolerans i samhället. De tre organisationerna som får dela på pengarna är Föreningen Grävande Journalister, Teskedsorden och nätrörelsen #jagärhär. På scen finns företrädarna Terje Carlsson, Camilla Nagler och Mina Dennert för att delta i manifestationen.

Under mässans fyra dagar delar Bokmässan ut boken Tackla hatet: om näthat, hot – och hur du skyddar dig av Rebecka Bohlin ut till totalt 1000 besökare på Bokmässan, närmare bestämt de 250 första varje dag.

Manifestationen äger rum lördagen den 30 september klockan 09.30 på Café Skrivas scen i F-hallen på Bokmässan.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här