Programmet klart på Biblioteks- och berättarscenen


Bildning, biblioterapi och barnlitteratur. Detta och mycket annat står på programmet på Biblioteks- och berättarscenen.

–    Vi har ett mycket spännande program, inte minst de programpunkter som handlar om biblioteksutveckling och  speglar det demokratiska uppdrag som biblioteken har  , säger Eva Fred, litteraturkonsulent barn o unga på Kultur i Väst och projektledare för scenen.

En intressant programpunkt handlar om biblioterapi, dvs läsning av skönlitteratur som terapi. Det är en terapiform som  nu börjar få spridning i Sverige och till exempel  startar en ny  högskoleutbildningen i biblioterapi startar i höst . Det skall bli spännande att höra om hur man kan ta litteraturen till hjälp för att hela och läka – och om det  är det något biblioteken ska syssla med och i så fall hur.

Givetvis kommer Biblioteks- och berättarscenen att gästas av flera bokaktuella författare, såsom Agneta Pleijel och prisade debutanten Agnes Lidbeck
–    Och så har vi en riktig deckardrottning på plats, skotska Val McDermid, som är aktuell med en bok om näthat och filterbubblor.

Stor tyngd – cirka halva programmet – kommer att läggas på barn- och ungdomslitteratur.
–    Det känns extra roligt  och bra att vi satsar så mycket på litteraturen för de unga i år. Vi får bland annat besök av Martin Widmark  och Helena Willis och så har vi en programpunkt som handlar om den nya storfavoriten:  serien PAX, och vi gästas av en av författarna Ingela Korsell  och illustratören Henrik Jonsson säger Eva Fred.

Här hittar ni hela programmet på Biblioteks- och berättarscenen.

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här