Nya medier – nya ”sanningar”


På Fredsdagen, 7 maj, är Bok & Bibliotek en av medarrangörerna till temadagen Nya medier – nya ”sanningar” i Göteborgs domkyrka.

En fungerande demokrati förutsätter medborgare som är någorlunda väl orienterade om vad som händer i samhället och politiken. Det förutsätter i sin tur allmän tillgång till god information. Sådan information har det som följd av mediernas digitalisering plötsligt blivit mycket enklare att skaffa. Men med den informationen konkurrerar den mindre goda – alternativa fakta och rena lögner. Relevant information drunknar ofta i falsk. Det finns därför i vårt nya medielandskap paradoxalt nog en risk för att informationen gör oss desinformerade.

På plats för att diskutera dessa frågor finns Ulrika Knutson, Ola Larsmo, Helle Klein, Jesper Strömbäck, Ingrid Lomfors och Erik Fichtelius.

Dagen riktar sig till allmänheten och målet är att den skall leda till ökad förståelse för att det som sker i vår tid har kopplingar till historien, och att framtiden formas av våra val och våra värderingar. I en tid som präglas av att vara post truth ställs frågan om hur sanningen ändå skall kunna höras och märkas, trots motsättningar och högt tonläge.

Datum och tid: Söndag 7 maj mellan 11.00 och 17.30
Plats: Göteborgs domkyrka
Arrangörer: Svenska kyrkan, Judiska Församlingen Göteborg, Göteborgs Universitet, Innerstaden Göteborg, Sensus, Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne, Forum för levande historia och Bok & Bibliotek.

Välkommen!

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här