Krypfrälst barnboksförfattare till Bokmässan

”Min fobi för insekter var en viktig del av skrivprocessen, att försöka beskriva en skalbagge på ett sätt som gjorde den vänlig, varm och vacker”, säger M. G. Leonard, författare till Kryp, en av förra årets stora barnbokssuccéer i England.

I Kryp försvinner Darkus Cuttles pappa under mystiska omständigheter från sitt forskarjobb på Naturhistoriska Museet. Borta utan ett spår, och från ett låst rum! Darkus måste flytta in hos sin excentriska farbror Max. De nya grannarna Humphrey och Pickering är två galna kusiner vars lägenhet kryllar av skalbaggar. Skalbaggar som visar sig vara allt annat än vanliga.

I år, när uppföljaren Krypens drottning kommer både på svenska och engelska, gästar M. G. Leonard Bokmässan. Hon har examen i engelsk litteratur och jobbar som frilansande digital medieproducent. Bland annat för National Theatre och Harry Potter West End. Tidigare har hon jobbat inom musikindustrin men även som skådespelare, producent och regissör.

Leonard bor i Brighton med sin man, två söner och deras tama skalbagge.

Biljetter till Bokmässan

Prenumerera på Bokmässans nyhetsbrev

Anmäl dig här